Atât de aproape!

Handbaliștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorul Florin Spiridon, au încheiat turul Seriei A a Diviziei A prin participarea la al doilea turneu, desfășurat, ca și primul, tot în sala din comuna „Mihai Viteazu”, de lângă Turda. Formația ieșeană a susținut trei din cele patru meciuri programate, deoarece una dintre adversare, CSU Târgoviște, nu s-a prezentat nici la al doilea turneu.

Politehnica s-a întâlnit în primul meci cu CSU Galați, echipă care a ratat startul în Divizia A pentru că a lipsit de la primul turneu, din cauza noului coronavirus. Și băieții lui Spiridon au ratat startul în acel meci, prima repriză fiind pentru ei mai mult de acomodare cu un meci oficial. Și-au revenit după pauză, au câștigat actul secund, dar au continuat să rateze exasperant, printre care și cinci aruncări de la 7 metri din cele șase de care au beneficiat! Au pierdut cu 25-32 (12-21), Spiridon remarcând totuși jocul destul de bun al elevilor săi. „Sunt mulțumit de joc, mai ales în repriza a doua. Abia atunci au început băieții mei să se simtă mai în largul lor. Nu pot însă accepta atât de multe ratări de la 7 metri, precum și din situații clare de gol”. Golurile Politehnicii Iași au fost înscrise de Drenceanu 5, Ghiga 4, Moroșanu 4, Ciobanu 3, Chiriac 3, Foca 2, Demir 2, Orlanschi 1 și Grigoraș 1.

Următoarea adversară a fost CSU Pitești, formație ce se bazează pe patru handbaliști cu multe campionate jucate în Liga Națională (Dragomir în poartă, frații Răpciugă și I. Stan în câmp). Tânăra echipă ieșeană a condus ultima oară în acest joc în minutul 55, cu 26-25. CSU Pitești a egalat, a preluat conducerea și de atunci s-a mers umăr la umăr. La 29-28, Politehnica a avut 40 de secunde la dispoziție pentru a egala, dar fără succes, așa că a pierdut meciul cu 28-29 (13-16). De menționat că Politehnica a beneficiat de 5 aruncări de la 7 metri, din care a fructificat 3. „Sunt din nou mulțumit de joc, echipa are mare potențial. Cu câteva întăriri și o susținere mai consistentă am putea intra cu șanse reale în cursa pentru promovarea în Liga Națională”, ne declara Spiridon după meci, jucătorii săi primind o indemnizație lunară de câte 100 de euro, o masă pe zi și cazare la cămin.Golurile Politehnicii au fost înscrise de Drenceanu 8, Moroșanu 5, Foca 4, Chiriac 3, Demir 3, Orlanschi 2, Ghiga 1 și Ciobanu 1.

Prea mici pentru o asemenea luptă!

Sâmbătă a devenit zi liberă pentru studenți, care astăzi au încheiat turneul în compania celor de la CSM Ploiești, o altă grupare, ca și cele din Pitești și Galați, ce luptă pentru ocuparea unuia din cele două locuri ce asigură calificarea la turneul semifinal. Abia în acest meci Spiridon s-a putut baza și pe Folescu, suspendat pentru primele două dispute, însă până când l-au eliminat arbitrii Moldovan (Mureș) și Pipa (Bihor). „Arbitrii nu ne-au dat voie să jucăm. Nu am avut voie să conducem, nu ne-au permis nici măcar să ne apropiem, să egalăm! Cum ne apropiam, cum ne mai dădeau un bobârnac”, ne-a declarat Spiridon după meciul pierdut de echipa sa cu 28-31 (13-15). Folescu a primit cartonaș albastru în minutul 45, urmat de Moroșanu. Și Spiridon a primit cartonaș albastru. Eliminările suferite vor fi analizate de Comisia de Disciplină, toți trei riscând suspendări de minimum două etape! De menționat că echipa ieșeană a evoluat și în câte trei jucători de câmp din cauza eliminărilor de câte două minute! Golurile Politehnicii au fost înscrise ieri de Ghiga 5, Demir 5, Drenceanu 5, Moroșanu 4, Folescu 3, Orlanschi 2, Grigoraș 2 și Ciobanu 2.

Politehnica Iași ocupă locul 5 în clasament și se află la doar o victorie diferență de a doua poziție ce asigură calificarea la turneul semifinal. Ierarhia este deschisă de Pitești și Suceava II (câte 18 puncte, dar Suceava II nu are drept de promovare), ele fiind urmate de Galați, Ploiești (câte 12), Iași (9 puncte), Bacău II (6), Sighișoara (3) și Târgoviște (0).Returul Seriei A a Diviziei A se va desfășura tot pe parcursul a două turnee, programate între 19-21 februarie (primele trei etape), respectiv 18-21 martie (celelalte patru etape), pentru acest ultim turneu intenționând să-și anunțe candidatura la organizare și CS Politehnica Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *