Trupa lui Costel Enache încheie sezonul regular sâmbătă, în Copou, când, de la ora 14:00, se va confrunta cu Astra Giurgiu, formație aflată la -1 în clasament după ce a fost penalizată cu 20 de puncte în urma a opt decizii luate între 16 iunie 2001 și 28 ianuarie 2022.

Enache a subliniat inspirat decăderea formației giurgiuvene: „În sezonul trecut a ratat pentru doar un punct calificarea în play-off-ul Ligii 1, iar acum este retrogradată din al doilea eșalon”.

Nici formația ieșeană n-a avut un sezon regular pe măsura așteptărilor, așteptări care și așa nu erau prea mari, fiind mereu pusă pe tapet criza financiară a clubului, deși generozitatea Consiliului Local Iași a atins cote de invidiat. S-a cochetat într-o perioadă chiar cu play-off-ul, însă, înaintea ultimei etape ce precede play-out-ul, echipa ieșeană ocupă locul 13 din 20 de competitoare, cu 22 de puncte în cele 18 meciuri susținute până acum și un golaveraj pozitiv (22-20).

Partida cu Astra, ultima clasată, pare una facilă la prima vedere, însă Enache a atras de mai multe ori atenția că băieții săi n-ar trebui să cadă în capcană.

„Suntem într-o situație delicată, așteptam mai mult de la meciurile oficiale ale acestui început de an (n.r. – 1-1 acasă cu FC Brașov, 1-3 în deplasare cu CSA Steaua București). Nu reușim să cucerim 7 puncte, vom aduna maximum 4 dacă vom câștiga sâmbătă. Ar fi o naivitate să tratăm ușor jocul, sper să fim pregătiți și să nu cădem în capcana că întâlnim ultima clasată. Astra este pe ultimul loc nu pentru că nu a adunat destule puncte pentru o clasare mai bună, ci pentru că a fost depunctată. Astra este o echipă tânără, dezinvoltă, capabilă de surprize. Trebuie să fim concentrați, chiar dacă suntem debusolați după înfrângerea cu Steaua, trebuie să ne regăsim încrederea”.

Căpitanul Plămadă a simțit dureri la antrenamentul de marți, iar miercuri a fost menajat, dar Enache speră să se poată baza sâmbătă pe el. Muratovic a lucrat mai mult individual, Pelivan va fi probabil menajat pentru a nu mai rata convocarea la lotul național Under 18, Stan va fi suspendat, situație în care se va afla și Pop până prin aprilie.

Antrenorul de la CSM Politehnica Iași a fost însoțit la conferința de presă de mijlocașul Belmin Muratovic, jucător mărunțel și subțirel, care a arătat ceva calități în primele două partide oficiale, dar s-a pierdut repede în mediocritatea echipei. Prin amicale a lăsat senzația că ar putea trage echipa după el, însă în jocurile oficiale s-a remarcat deocamdată doar prin câteva pase inspirate.

„Trebuie să avem reacție după eșecul cu Steaua. Este important să câștigăm sâmbătă pentru a ne recăpăta încrederea. Liga a II-a se bazează mai mult pe calitățile fizice, dar sper ca prin abilitățile mele tehnice să-mi ajut cât mai mult echipa”, a menționat Muratovic.

Enache îl va avea la dispoziție pe mijlocașul John Kamara (33 de ani – 1,86 metri înălțime) probabil începând din play-out. Jucătorul rămas fără echipă după despărțirea, în decembrie 2021, de o grupare azeră a evoluat acum câteva săptămâni la Cupa Africii pentru Sierra Leone, a ajuns joi dimineață la Iași, urmând să fie supus vineri testelor medicale.

Citiți și: Volkswagen a convertit legendarul Kombi într-un van electric: ID. Buzz!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *