Nici acum nu mi-am revenit. Abia cobor scările. Dacă ieri din cauza gambelor îmi tremurau picioarele când coboram două trepte, acum cvadricepşii îmi dau nişte semnale bizare în privinţa capacităţii mele de implicare la fotbalul de diseară. Nu-s eu deloc un maratonist pe teren, preferând să alerge mai mult mingea decât jucătorii, dar să vă explic de ce aseară îmi tremurau şi degetele de n-am putut să postez ceea ce sper că veţi citi în continuare.

Să tot fie vreo două săptămâni de când am auzit în aceeaşi propoziţie „Iaşi” şi „TRX”. Am întrebat prietenul care le-a folosit dacă e vorba de TRX-ul folosit de fotbaliştii de la Steaua, transformaţi aproape peste noapte din nişte puişori de Liga I în veritabili atleţi capabili să se ia la trântă cu adversari mult mai bine clădiţi. N-a ştiut să-mi spună, dar aseară m-am convins că este vorba de celebrele de acum benzi, nu elastice, atârnate de tavan. Am intrat suficient de timid în sală şi am văzut mai multe femei decât bărbaţi. Mă temeam să nu fi nimerit la ceva învecinat cu aerobicul, iar de pierdut vremea chiar nu-mi ardea.

După o scurtă încălzire am trecut la aparate. Şi-a luat fiecare banda TRX în primire, m-a ajutat cineva s-o agăţ, m-am prins cu îndârjire de mânere şi am trecut la treabă. Exerciţii pe care nici nu ţi le poţi imagina mi-au solicitat din plin cvadricepşii de care pomeneam, iar asta în condiţiile în care nu cred să fi trecut de jumătate din numărul de repetări. Nici nu bănuiam că voi transpira copios, dar am trecut apoi prin toate grupele musculare, deşi nu-s convins că a fost vreun exerciţiu special pentru dorsali, şi cred că în câteva şedinţe mă voi dumiri exact în privinţa mişcărilor. Cert este că lucrezi doar cu greutatea propriului corp, mai precis că procentul din greutate implicat într-un anumit exerciţiu se modifică în funcţie de unghiul în care te poziţionezi. Se pune mare bază pe o poziţie corectă, cu spatele drept, iar eu nu cred că am executat mai mult de un sfert din tot ce s-a lucrat acolo, deşi nu-s chiar la pământ cu condiţia fizică.

TRX mi-a trebuit, TRX am găsit, dar sunt hotărât să mai merg şi cum mai desluşesc câte ceva mai postez. Chiar sunt curios în cât timp voi reuşi să parcurg întreg programul. La prima vedere aş fi tentat să spun că niciodată, dar, în funcţie şi de randamentul meu de diseară, chiar îmi propun să intru şi săptămâna viitoare în contact cu programul TRX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *