Cel mai bun fotbalist al tradiționalului turneu de la Albena provine de la CSS „Unirea” Iași!

Clubul Sportiv Școlar „Unirea” Iași s-a prezentat cu două echipe la ediția din acest an a „Juniors Cup” la fotbal, competiție tradițională ce se desfășoară la Albena (Bulgaria). Ambele formații, Under 17 și Under 16, sunt pregătite de prof. Vasile Petrache, prima dintre ele având un parcurs apreciat, ba chiar a oferit cel mai bun jucător al turneului!

Echipa Under 17 a obținut două victorii în faza grupelor – 2-1 cu Dinamo București (pentru „Unirea” au înscris Enea și Sonea) și 2-1 cu FC Sokol, din Rusia (goluri marcate de Cazacu și Sonea) -, dar a cedat locul întâi din cauza înfrângerii cu 1-2 în fața celor de la FC Argeș, golul ieșean aparținându-i lui Veghiu.

CSS „Unirea” s-a calificat de pe locul al doilea în semifinale, dar a pierdut, tot cu 1-2, în fața Academiei „Gică Popescu”, golul formației ieșene fiind înscris de Sonea, iar în finala mică a cedat, tot la limită, cu 0-1, cu Unirea Slobozia, în singurul meci în care n-a marcat, și a ocupat locul al patrulea în clasamentul final.

Lotul pe care s-a bazat Petrache a fost următorul: Cristian Acatrinei, Ady Baltariu, Matei Pușcașu – portari, Alexandru Ianuș, George Enea, Ștefan Lucescu, Iustin Isac, Ștefan Veghiu, Leonard Alexandru, Mihai Chirilă, Vlăduț Rusu, Dănuț Cazacu, Ionuț Gavril, Alexandru Iacob, Luca Talabă și Robert Sonea – jucători de câmp.

„În afara locului 4 ocupat în compania unor grupări puternice, ne putem mândri cu faptul că Ștefan Veghiu a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului. Deplasarea la Albena a fost posibilă cu ajutorul părinților, al Inspectoratului Școlar Județean, prin inspectorul de specialitate Sorin Popovici, și al directorului clubului nostru, prof. Viorel Hudac”, ne-a declarat prof. Vasile Petrache.

Cealaltă echipă de la CSS „Unirea” Iași, Under 16, a ocupat locul al cincilea la Albena, cu mențiunea că în lot s-a bazat pe mai mulți jucători mai mici decât limita maximă de vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *