Trei medalii ieșene la „European Youth Cup 2”! Cinci arcași ieșeni concurează la Campionatele Mondiale!

Arcașii din loturile naționale de cadeți (limita maximă de vârstă 17 ani) și juniori (20 de ani) ale României au susținut un test util chiar înainte de plecarea la Wroclaw (Polonia), acolo unde au început Campionatele Mondiale de tir cu arcul pentru amintitele categorii de vârstă.

Timeea Frai, pregătită la CSM Iași de antrenorul Constantin Frai, parcurge abia primul său an de juniorat, dar ea deja a înregistrat câteva apreciate prestații în actualul sezon în aer liber. După ce a fost a doua la Cupa României rezervată senioarelor, Timeea s-a clasat zilele trecute pe locul al treilea cu echipa de junioare a României la „European Youth Cup 2”, desfășurată la București, prima etapă având loc acum câteva săptămâni în Slovenia.

Timeea a efectuat încrezătoare deplasarea la Campionatele Mondiale, acolo unde va concura și fratele său, Cosmin, tot de la CSM Iași, el fiind însă în ultimul an de concurs la juniori.

Tot cu medalie de bronz la etapa a II-a a „European Youth Cup” a plecat la Mondiale și junioara Elena Topliceanu, pregătită la CSS „Unirea” Iași de antrenorul Cezar Alexandrescu, medalie cucerită cu echipa României la arc compound, din care a făcut parte și Ștefana Albu, pregătită la Black Arrow Belcești de antrenorul Ștefan Albu. Gruparea din Belcești se poate lăuda și cu locul 4 ocupat de cadetul Gabriel Huțanu în întrecerea echipelor de cadeți la arc olimpic, în timp ce „Unirea” l-a avut pe Rareș Alexandrescu pe locul 4 cu echipa de cadeți a României la arc compound.

Tirul cu arcul ieșean este reprezentat la Campionatele Mondiale din Polonia și de cadeții Andreea Albu și Rareș Alexandrescu, la arc compound, ambii de la CSS „Unirea” Iași.Antrenorul Constantin Frai a revenit astăzi la Poligonul de tir cu arcul după trei săptămâni de absență (cantonamente și competiții) și a început cu un veritabil tur de forță la tuns iarba. În perioada în care a lipsit, antrenamentele de la CSM Iași au fost asigurate de Mihaela Frai, ea continuând să spere că va ajunge să antreneze cu acte în regulă la clubul pentru care a obținut destule rezultate notabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *