Mărcile reprezentate de Casa Auto dețin unsprezece modele electrice, fiecare cu propriile atuuri pentru a intra în competiția ce are drept miză consistentele bonusuri oferite grație Programului Rabla & Rabla Plus. Podiumul celor mai accesibile modele a fost acaparat de modele din clasa mică, două dintre ele aparținând unor mărci franceze, iar celălalt fiind construit de un brand german.

Așa cum era de așteptat, Noul Renault Zoe, ajuns deja la a doua generație, este modelul aflat pe buzele mai tuturor clienților care caută o mașină electrică. Calitățile și performanțele primei generații l-au impus definitiv în atenția tuturor, iar noul model a a adus evoluții semnificative în materie de versatilitate, calitate și tehnologie, dar cu un preț la fel de accesibil, ce pornește de la 17.999 de euro (TVA inclusă) și conține promoțiile lunii și tichetele Rabla & Rabla Plus.

Noua generație Renault Zoe este disponibilă cu bateria Z.E. 50 de 52 kWh, care permite obținerea unei autonomii de 395 km, conform standardelor WLTP, mai mult cu aproape 30% față de performanțele garantate de vechiul pachet de 40 kWh.

Află AICI mai multe amănunte despre Renault Zoe

Clienții pot comanda acum noul motor R135, în stare să livreze 100 kW, adică echivalentul a 135 CP și un cuplu maxim de 245 Nm. Grație acestui propulsor, automobilul accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 10 secunde și atinge o viteză maximă de 140 km/h. Gama include în continuare și unitatea R110 de 80 kW, cu baterie de 40 kWh.

Noul Opel Corsa-e își propune să popularizeze electromobilitatea la scară largă. Odată cu actuala generație, a șasea, Opel oferă în premieră o versiune electrică pe baterie cu o autonomie de până la 337 km (WLTP), ceea ce îl recomandă pentru utilizare zilnică. Bateria de 50 kWh poate fi încărcată rapid până la 80% din capacitate în 30 de minute. Modelul Corsa-e este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare: prin stație de încărcare cu montare pe perete, încărcare de mare viteză sau prin cablu pentru prize de uz casnic, iar pentru baterie este oferită o garanție de opt ani/160.000 km.

Sistemul de propulsie al modelului Corsa-e îmbină conducerea fără emisii cu plăcerea de a conduce. Datorită puterii generate de 100 kW (136 CP) și unui cuplu maxim instantaneu de 260 Nm, printre caracteristici se numără răspunsul rapid, agilitatea și performanța dinamică. Modelul Corsa electric are nevoie de numai 2,8 secunde pentru a accelera de la zero la 50 km/h sau de numai 8,1 secunde de la zero la 100 km/h. Viteza maximă, de 150 km/h, este controlată electronic.

Citește AICI tot ce contează despre Opel Corsa-e

Având o lungime de 4,06 metri, Corsa rămâne un autovehicul cu cinci locuri agil, practic și bine configurat, ale cărui prețuri pornesc de la 17.539 de euro (TVA inclusă), prețuri ce conțin promoțiile lunii și tichetele Rabla & Rabla Plus.

Corsa-e utilizează o pompă de căldură pentru a încălzi și răcori interiorul. O pompă de căldură este mai eficientă decât sistemul de încălzire, ventilație și aer condiționat convențional și necesită mai puțină energie de la baterie, în avantajul autonomiei de conducere.

Noul Peugeot e-208 dispune de un motor care dezvoltă 100 kW (136 CP) și un cuplu maxim de 260 Nm, alături de o baterie de 50 kWh ce garantează obținerea unei autonomii de până la 340 km, conform standardelor WLTP. Deplasarea se poate realiza în modurile Eco, Normal sau Sport, acesta din urmă permițând accelerarea de la 0 la 100 km/h în 8,1 secunde.

Două moduri de frânare sunt disponibile grație schimbătorului de viteze, cu regenerarea adecvată a bateriei: moderat, pentru senzații asemănătoare celor resimțite cu un vehicul termic, și augmentat, pentru o decelerare controlată prin pedala de accelerație.

Interiorul și volumul portbagajului sunt identice celor de pe versiunile cu motor termic, prețurile pentru varianta electrică pornind de la 19.299 de euro (TVA inclusă), prețuri ce conțin promoțiile lunii și tichetele Rabla & Rabla Plus. Bateriile, ocupând un volum de 220 litri, sunt distribuite sub podeaua noului Peugeot 208.

Click AICI pentru mai multe detalii despre Peugeot e-208

Bateria are o garanție de 8 ani sau 160.000 km pentru 70% din capacitatea sa de încărcare. Modurile de încărcare sunt flexibile și adaptate utilizării de zi cu zi. Sunt posibile trei moduri de încărcare, dar Noul Peugeot e-208 poate fi încărcat și de la distanță dacă este programat prin ecranul Navigației Conectate sau prin aplicația pentru smartphone MyPeugeot®. Acest sistem permite inițierea sau încetarea încărcării în orice moment, precum și consultarea statusului încărcării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *