Cinci medalii pentru atletismul ieșean la Campionatele Naționale în sală pentru seniori și tineret! Rezultatele complete pentru atleții legitimați la cluburi ieșene!

Atleții de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorii Dorinel Ursache, Viorel Popovici și Grigore Ursanu, au cucerit patru medalii la ediția din acest an a Campionatelor Naționale în sală pentru seniori și tineret (limita maximă de vârstă 23 de ani), desfășurate în Sala „Ioan Soter”, din București.

Mihai Cochior, dublu medaliat!

Prima zi de concurs a adus vineri prima medalie: Mihai Cochior a încheiat cursa de 1.500 metri în 4’01’’41/100, timp care l-a propulsat pe treapta a treia a podiumului la tineret, iar în clasamentul general a fost al zecelea. Colegul său, Cătălin Atănăsoaei (dublă legitimare cu CSU Reșița) s-a clasat pe locul 18, în 4’08’’78/100. „Înainte de cursă m-aș fi declarat mulțumit cu o medalie, dar Mihai ar fi putut încheia cursa chiar pe locul 2 la tineret”, a precizat prof. Viorel Popovici, antrenorul sportivilor amintiți.

Vlad Dulcescu (dublă legitimare cu CSM Timișoara) a fost foarte aproape de o medalie în proba de 400 metri, pe care a încheiat-o pe poziția a patra, în 49’’63/100, la 26 de sutimi de secundă de podium. În aceeași probă, Darius Făgăraș (dublă legitimare cu CSM Timișoara), în primul an de concurs la tineret, a oprit acele cronometrelor după 51’’22/100 și s-a clasat pe locul 15 în clasamentul general, dar el a concurat accidentat, după ce a fost busculat la încălzire de un sportiv care lua starturi în sens invers decât ceilalți atleți.

Alexandru Duduc a ocupat locul 6 la săritura în înălțime (1,90 metri), juniorul Sebastian Băjănică (dublă legitimare cu CSM Brăila; ambii sportivi sunt pregătiți de prof. Grigore Ursanu) a ratat intrarea în finală la 60 metri, în timp ce Ștefana Dămăchianu (prof. Ursache) a ocupat locul 24 la 400 metri, în 61’’56/100.

Tot în prima zi, juniorul I Beniamin Duicu (18 ani, de la LPS Iași-CSM Onești; asistat de prof. Carmen Ghilase) a reușit să se califice în finală la 60 metri, unde a ocupat locul al șaptelea, în 06’’94/100, fiind pe 5 la tineret.

Și gardurile aduc medalii

Prima medalie ieșeană din a doua zi de concurs a fost adusă de junioara I Sabina Știrbu (18 ani, de la CSS „Unirea” Iași – CSM Onești, pregătită de Carmen Ghilase), care și-a dus recordul personal în sală la săritura în lungime la 6,03 metri, ceea ce i-a asigurat medalia de bronz la tineret, dar și locul al patrulea la senioare.

La doar 18 ani, Sabina Știrbu, prima din dreapta, mai avea nevoie de doar trei centimetri pentru a urca pe podium și la senioare!

Maria Andone (18 ani, de la LPS Iași – CA Roman, pregătită de prof. Laurențiu Andone) a ocupat locul 5 la aruncarea greutății, cu 10,82 metri, și s-a clasat a patra la tineret.

Mihai Cochior și Cătălin Atănăsoaei (având probă de bază 3.000 metri obstacole) au alergat în prima serie la 3.000 metri. Cătălin a condus cursa în cea mai mare parte a sa, pentru ca în ultimele tururi șefia să fie preluată de Mihai, iar el n-a mai cedat-o până la final, oprind acele cronometrelor după 8’33’’64/100. Cătălin a ocupat locul al doilea, în 8’37’’94/100. Ei au fost nevoiți să aștepte rezultatele din celelalte două serii, iar deznodământul a fost următorul: Mihai a cucerit medalia de argint la tineret! El s-a clasat pe locul 6 la seniori, iar Cătălin pe 7. „Mihai și-a corectat recordul personal, dar cred că putea deveni chiar campion la tineret dacă ar fi alergat în a doua serie, unde ritmul a fost mai intens”, a menționat prof. Viorel Popovici.

Vlad Dulcescu, Dorinel Ursache, Darius Făgăraș

Dulcescu și Făgăraș (ambii având probă de bază 400 metri garduri) s-au calificat din aceeași semifinală în finala probei de 60 metri garduri. Vlad a cucerit medalia de bronz în 08’’11/100, în timp ce Darius a devenit vicecampion național la tineret în 08’’29/100, clasându-se al cincilea la seniori. „La Darius mă așteptam să urce pe podium, dar surpriza plăcută a venit de la Vlad, el concurând în premieră la 60 metri garduri”, a precizat prof. Dorinel Ursache, antrenorul celor doi medaliați la CS Politehnica Iași.

Băjănică a concurat și la săritura în lungime, unde a ocupat locul 6 la tineret, cu 6,13 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *