De ce n-a participat Cosmina Spiridon la Naționalele de atletism în sală! De la CS Politehnica Iași, direct în SUA!

Cosmina Spiridon nu a participat la Campionatele Naționale de atletism în sală pentru seniori și tineret. Nu a împiedicat-o noul coronavirus, nicio altă problemă de ordin medical și nici măcar sesiunea de examene, știut fiind faptul că întotdeauna Cosmina a pus școala pe primul plan.

Pe 1 februarie, Cosmina a început însă cursurile la Iona College din New Rochelle, New York, unde studiază biologia! „Știam cam de acum un an că n-ar fi fost exclus să meargă în SUA la studii, unde să continue și atletismul. Am tot sperat că poate va mai rămâne măcar vreun an sau doi la Iași, dar nu putea rata șansa ce i-a fost oferită. La rezultatele ei sportive și la examenele pe care le-a susținut ar fi fost acceptată la orice universitate din SUA unde se pune accent și pe atletism”, susține prof. Viorel Popovici, cel care s-a ocupat de pregătirea Cosminei Spiridon la CS Politehnica-LPS Iași.

Cosmina Spiridon a avut îndeplinit în 2020 baremul de participare la Campionatul Mondial de juniori, din Kenya, competiție care inițial a fost amânată, pentru ca în final să fie anulată, iar Popovici susține că eleva sa a ales universitatea din New York pentru că este mai aproape de România și deoarece găsește mai ușor bilete de avion: „Cosminei i-a fost oferită o bursă prin care i se asigură școlarizare timp de patru ani, cazare, masă și tot ce are nevoie pentru antrenamente și competiții, pe ea o costă doar biletele de avion”.

Viorel Popovici se implică și acum în programul de pregătire al sportivei: „Țin în permanență legătura cu Cosmina și cu antrenoarea care se ocupă de pregătirea ei la New York. Cosmina are noroc că în grupă mai există o atletă valoroasă, deși nu chiar de nivelul ei. Eu la Iași nu aveam o parteneră de antrenament de un asemenea calibru. Cosmina va alerga pe 20 februarie în prima cursă a anului și mi-a spus că mai are deja stabilite trei concursuri în sală”.

Speranțele că în sezonul în aer liber Cosmina va reprezenta din nou CS Politehnica Iași și România au rămas însă intacte. „Pe 15 mai va încheia semestrul și mi-a promis că va veni să concureze pentru noi, iar în SUA pregătirea va fi concentrată pentru îndeplinirea baremului de participare la Campionatele Europene pentru tineret, din Polonia. Deși este abia în primul an de concurs la tineret, Cosmina are potențialul necesar pentru a ajunge la această competiție”, a mai spus prof. Viorel Popovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *