Primul titlu național din 2021 pentru CS Politehnica Iași!

Tirul a adus astăzi primul titlu național pentru CS Politehnica Iași în 2021. Performerul este Alexandru Saucă (32 de ani), el cucerind medalia de aur în proba de pistol 10 metri a Campionatelor Naționale de tir (probe de aer comprimat) pentru seniori, desfășurate în Complexul „Iosif Sârbu”, din București.

Conform paginii oficiale a clubului ieșean, Alex a totalizat 578 de puncte după cele 60 de focuri, calificându-se cu cel mai bun punctaj în finală. „Este un rezultat foarte competitiv, este un rezultat de calificare în finală la Europene”, a precizat Ioan Săcăleanu, antrenorul lui Alex la clubul nostru.

Finala a fost foarte spectaculoasă, iar la ultimele două focuri, decisive pentru stabilirea campionului, Alex a rămas în concurs doar cu juniorul Ion Joldea, de la Arad. „Este un copil foarte talentat, așa cum erau Alex și Vlăduț, fiul meu, la vremea junioratului”, a menționat Săcăleanu. Înaintea ultimului foc, Alex conducea cu o zecime de punct. Primul a tras Joldea – 9,4, iar Alex a replicat cu un 10,7 care i-a adus pentru al patrulea an consecutiv supremația națională. Punctajul lui Saucă în finală a fost 239,5. „Alex a arătat maturitate pe tot parcursul concursului, așteptăm cu încredere concursurile de glonț”, a adăugat Ioan Săcăleanu.

Citește și: Două trofee ieșene, dar și două forfait-uri la Cupa României la box!

Duminică, CS Politehnica Iași va avea doi sportivi în competiție, în proba de pușcă 10 metri: Adi Ioviță, respectiv Justina Dumbravă, ambii pregătiți de antrenorul Mihai Axinte, care dezvăluie cât de acerbă va fi lupta pentru medalii: „Adi va avea o misiune infernală. Favoriți la cucerirea titlului național sunt Alin Moldoveanu, campionul olimpic din 2012, și o legendă a tirului, maghiarul Peter Sidi, transferat la Steaua București, iar pentru un loc pe podium se înscrie și fostul nostru sportiv, Dragomir Iordache. Justina va evolua și ea într-o companie extrem de selectă, așa că sportivii noștri trebuie să se autodepășească pentru a putea spera să urce pe podium”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *