Două trofee ieșene, dar și două forfait-uri la Cupa României la box!

Mult așteptata finală ieșeană la Cupa României la box pentru tineret (limita maximă de vârstă 18 ani), de la Brăila, nu a mai avut loc! Ionuț Chiriac (56 kg), vicecampion european de juniori în 2020, nu a putut urca în ring în disputa cu Eusebiu Târzoman, pregătit de antrenorul Ion Băetu la ACS Valea Lupului! „Nu pot să-l las să lupte, a suferit o ruptură musculară. Nici nu putea să ridice, în fața medicului, brațul afectat. Nu pot risca o accidentare mai gravă”, ne-a declarat Nicolae Chipirog, cel care se ocupă de pregătirea lui Ionuț la Nicolina Iași, cu o oră înainte de meci. Menționăm că Ionuț a dispus cu 5-0 în semifinale de Adrian Preda (Pitești), cel care anul trecut a participat în locul lui Târzoman (atunci cu COVID-19) la Campionatul European pentru tineret, unde a cucerit medalia de bronz!

Eusebiu Târzoman a intrat în posesia trofeului după ce a încheiat conturile încă din prima repriză în sferturi cu Andrei Marinescu (Craiova), în timp ce, în semifinale, adversarul său, Nicolae Gogolos (Călărași), a abandonat în repriza a doua! „Eusebiu este într-o formă foarte bună și își dorește enorm un rezultat bun și pe plan internațional după ce, spun specialiștii, putea cuceri chiar titlul european anul trecut dacă ar fi putut participa. Deocamdată este devreme, dar probabil Eusebiu va reprezenta România la Campionatul Mondial pentru tineret, din aprilie, întrecere care se va desfășura în Polonia”, ne-a declarat Cătălin Cruceanu, președintele ACS Valea Lupului.

Citește și: Primul titlu național din 2021 pentru CS Politehnica Iași!

Din păcate, nici Alexandru Boboc (60 kg), celălalt elev al maestrului Chipirog n-a putut urca în ring în gala finală! „L-a oprit medicul, i-a găsit mâna umflată”, ne-a spus Chipirog. Alex l-a determinat pe Petre Maxim (Voința Cluj-Napoca) să abandoneze încă din prima repriză în sferturi, iar în semifinale a trecut cu 3-2 de Samuel Roman (Sighetu Marmației), dar nu a mai putut lupta și pentru trofeu în finala cu Cristinel Măzăreanu (Suceava).

Marian Chiriac a cucerit Cupa României Under 22

Marian Chiriac (63 kg), fratele lui Ionuț, a cucerit Cupa României Under 22 după ce în semifinale și în finală și-a învins înainte de limită adversarii întâlniți – Eduard Panait (Pitești), respectiv Sandor Lorincz (Baia Mare) -, amândoi abandonând în prima repriză. „Pentru mine nu este deloc o surpriză, Marian este un pugilist foarte bun”, a menționat Chipirog.

Celălalt ieșean prezent în gala finală, Robert Lambă (57 kg, de la ACS Valea Lupului), a pierdut în fața lui Valentin Velicu (Dinamo București). Robert a ajuns în finală după ce a dispus de Marian Radu (Bacău), cu 5-0, în semifinale.

Marele absent al competiției a fost supergreul ieșean Ștefan Lătescu. „N-a participat din cauza unei accidentări. Nu este nimic grav”, ne-a asigurat Mihai Constantin, antrenorul său de la Scorpions Iași.

Boxul ieșean a mai fost reprezentat la Brăila de arbitrul Iulian Botez, dar și de alți patru sportivi la tineret. Darius Sinescu (52 kg), pregătit de antrenorul emerit Nicu Brânzei la CFR-CSS „Unirea” Iași, a pierdut în optimi, cu 2-3, în fața lui Dragoș Stamin (Craiova), în timp ce colegul său de club, Adrian Luca (60 kg), a părăsit competiția în sferturi, fază în care au fost eliminați și Mihai Mindirigiu (decizie 2-3, cu Rafael Rafaila, de la Craiova, după ce în optimi dispuse cu 4-1 de Cristian Makiadi, de la Steaua) și Alin Drumea (ambii la 64 kg, de la ACS Valea Lupului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *