Matinala conferință de presă din Copou, dedicată miercuri meciului televizat de vineri, din deplasare, cu CSA Steaua București, programat de la ora 16:30, în contul etapei a V-a a Ligii 2, ne-a arătat un Claudiu Niculescu destul de destins, pus pe glume, nu chiar toate reușite, cam în nota în care se exprimă și echipa sa pe teren. Ocuparea unui loc pe podium între grupările de zece puncte după primele patru etape înseamnă însă un început bun de campionat. Aș fi vrut să spun în forță, însă jocul poticnit etalat nu mi-a permis o astfel de exagerare.

Niculescu admite, realist, că nu s-a reușit mare lucru până acum și că tot încearcă să le insufle și elevilor săi această constatare, dar tot el susține că o serie bună este și ea greu de gestionat! Parcă l-am auzit că echipa are nevoie de victorii pentru moral, iar acum victoriile nu mai aduc victorii, ci sunt greu de gestionat! Ceva dreptate are el, însă i-am dori să învețe să se descurce mai ușor printr-un noian de succese, altfel să nu piardă din darurile primite până acum, cum au fost și golurile din ultima victorie, 2-1 cu Concordia Chiajna în Copou, când portarul advers a avut la ambele o contribuție decisivă! La fel de adevărat este că formația ieșeană a dominat copios disputa, dar Concordia a preferat să fie dominată, însă n-am văzut la CSM Poli vreo fază închegată, consistentă, așa cum a reușit echipa oaspete la golul egalizator, când timp de cincizeci de secunde trupa lui Niculescu a arătat ridicol în apărare!

„N-am realizat încă nimic, le-am spus băieților că trebuie să rămână modești, să nu ridice nasul prea sus. Ne așteaptă un meci dificil, CSA Steaua nu este cea din meciul de pe propriul teren cu Csikszereda (n.r. – scor 0-4), atunci a fost un accident. Jucătorii au tendința de a se relaxa după o perioadă mai bună, dar trebuie să rămână concentrați. Sper să ne întoarcem de la București cu toate punctele”, a declarat Niculescu.

Se știe că Steaua nu are drept de promovare, la fel ca și alte patru grupări, dar important este că are CSM Politehnica Iași și că ar trebui să fie mereu pe primele două locuri pentru a-și mulțumi suporterii care chiar încep să creadă că-și vor vedea formația favorită evoluând anul viitor în Superligă. Niculescu a subliniat și cu acest prilej că își dorește calificarea în play-off încă din decembrie.

Indisponibil pentru jocul cu Steaua este doar mijlocașul bulgar Karachanakov, antrenorul de la CSM Poli anunțând că a ajuns la Iași mijlocașul argentinian de care s-a vorbit acum vreo zece zile. Niculescu îl vede la fel de bun pe faza defensivă, cât și pe atac, dar probabil ar trebui să joace lângă Vașvari, în fața fundașilor, pentru că un alt argentinian, Marchioni, s-a remarcat doar prin câteva șuturi de la distanță, însă are, și el, destule să-și reproșeze la golul Chiajnei! Noul mijlocaș ar trebui să joace lângă Vașvari sau chiar în locul său când noul căpitan va fi suspendat din cauza cartonașelor galbene, fiind un cunoscut colecționar. A adunat deja trei avertismente, iar stoperul Tincu are și el două, dar Niculescu probabil deține deja soluții și poate își aduce aminte că îl are în lot și pe Plămadă, vechiul căpitan.

Mijlocașul ofensiv Torino Hunte și-a însoțit antrenorul la conferința de presă. Olandezul a jucat toată cariera în sistem 4-3-3, iar acum primește sarcini defensive care nu prea îi sunt pe plac. Are calitate, s-a văzut, dar încă este prea puțin exploatată.

„Va fi un meci greu cu Steaua, dar suntem încrezători că după aceste rezultate bune va urma un alt rezultat bun. În Liga 2, jucătorii luptă pentru fiecare minge, în Olanda se punea accent pe un joc mai combinativ”, a menționat Hunte.

CSM Politehnica Iași va efectua deplasarea la București joi dimineață, cu avionul.

Citiți și: Timpul de asamblare a unei baterii electrice și cât durează testarea ei la Peugeot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *