Trupa lui Claudiu Niculescu a câștigat sâmbătă, în Copou, cu 2-1, în compania Concordiei Chiajna, primul meci din seria care le mai cuprinde pe CSA Steaua, Gloria Buzău și Unirea Slobozia. A dominat meciul de la un capăt la celălalt, dar ocaziile clare au fost la fel de rare ca aparițiile Concordiei în careul lui Knoflach! Au fost câștigate trei puncte importante, cu prea mari emoții raportate la dominarea categorică, doza de șansă nefiind nici ea chiar de neluat în seamă. Punctele sunt însă cele care contează cel mai mult și doar ele scuză jocul poticnit al CSM Politehnica Iași, grupare la care se vorbește numai despre promovarea în Superligă!

CSM Politehnica Iași (antrenor Claudiu Niculescu): Knoflach – Martac, Lică, Tincu, Finica – Vașvari (căpitan), Marchioni (’89 Plokhotniuk) – Anton (’69 Bujor), Roman, Hunte (’61 F. Cristea) – Tomczyk (’69 Harrison);

Concordia (antrenor Ianis Zicu): Chudy – Palmeș, Maric, Alexandrescu, Bușu (’85 Ghimfus) – Codrea (căpitan) – Mediop, Negoi (’85 Goge), Pațurcă (’46 Cierpka), Llullaku (’81 Rusescu) –Voinea (’61 Mustacă).

Cartonașe galbene: Vașvari ’74, respectiv Pațurcă ’17, Codrea ’28, Bușu ’58, Chudy ’65.

Partida nu putea începe fără un moment de reculegere în memoria lui Ioan Bucu, fostul mare portar al Politehnicii Iași decedând marți, la 66 de ani, iar Bușu și Llullaku au bătut la început palma cu adversarii, dar n-au zărit vreo față cunoscută prin vestiarul din Copou. Nici nu aveau cum din moment ce Niculescu n-a mizat pe niciun jucător nici măcar din sezonul trecut și din acest motiv echipa nici nu poate fi prea legată. Concordia și-a propus să aștepte cuminte în propria jumătate de teren vreo oportunitate de a lansa vreun contraatac, dar nici CSM Poli n-a părut dispusă să riște prea mult! Părea că ambele formații vor lăsa cam totul în seama reprizei secunde sau că așteptau vreo greșeală capitală din partea celeilalte.

„Gol valabil”!

Așadar, Concordia a lăsat mingea în grija echipei ieșene, dar prea puțini dintre jucătorii ei știu ce să-i facă. Acțiunile de atac erau prea lente și rar am văzut vreo pasă din prima sau vreo deviere. Multe angajări pentru atacantul polonez Tomczyk, destule centrări în careu, prea puține reușite. 

Doar trei situații ar fi de semnalat în prima repriză. În minutul 11, Roman a intrat în careu, a ezitat să șuteze și culoarul spre poarta adversă s-a închis, a pasat spre centru, mingea a ajuns la Hunte, acesta a continuat spre stânga pe un semicerc imaginar, dar șutul lui Marchioni a fost respins. Cu opt minute înainte de pauză, centrarea lui Martac a fost reluată cu capul de Roman, din 6 metri, mingea a fost împinsă în plasă și de Hunte, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid discutabil! „Gol valabil”, a spus Niculescu după meci. Hunte, destul de discret sâmbătă, a driblat pe stânga în minutul 42, a centrat perfect și Roman, care a fost mai mult finalizator decât creator, a reluat neconvingător cu capul de la 8 metri!

„Îi mai scutur la pauză”!

Niculescu n-a operat vreo înlocuire la pauză, dar formația sa a revenit mult mai decisă de la cabine, fundașii laterali fiind mult mai prezenți în atac. „La pauză îmi mai scutur puțin jucătorii”, a declarat Niculescu la conferința de presă după meci, dar Concordia rămânea la fel de pasivă și aștepta probabil ca trecerea timpului să-i așeze în față o formație ieșeană tot mai disperată și rarefiată.

În minutul 53, Roman l-a pus în situație de gol pe Tomczyk, dar atacantul polonez a șutat moale de la 12 metri, iar portarul advers a respins în corner.

F. Cristea a fost trimis pe un post mai puțin obișnuit, în zona centrală din spatele atacantului, iar Roman a trecut pe locul lăsat liber de Hunte. Schimbări post pe post în minutul 69, cu debut în contul atacantului englez Harrison. 

La nici trei minute, Vașvari s-a răzgândit în ultima clipă să continue acțiunea în flancul drept și a întors balonul spre centru, argentinianul Marchioni a șutat plasat, pe jos, de la 25 de metri, neîndemânaticul Chudy a vrut să rețină, dar a respins în față, iar Harrison, ca și în amicalul cu Dante Botoșani, a fost la locul potrivit și a reluat de la câțiva metri în plasă: 1-0!

Șansa a zâmbit cui a meritat!

Concordia era forțată să iasă din cochilie, dar i-a trebuit un sfert de oră până să arate consistență. O acțiune de atac ce s-a întins pe multe zeci de secunde n-a putut fi oprită de apărarea ieșeană. Spre finalul ei, Mustacă a centrat de pe stânga de lângă Marchioni, Tincu a ieșit tardiv, Cierpka a reluat cu capul din poziție bună paralel cu poarta, Mediop a centrat de pe dreapta, de lângă Finica, dar de data aceasta Cierpka, din poziție mai dificilă, a plasat cu capul, de lângă Marchioni, de la 14 metri, surprinzându-l pe Knoflach, destul de neatent: 1-1!

Gol venit contrar cursului jocului, Niculescu a spus că nici nu mai credea în victorie, dar o degajare oaspete a fost respinsă în minutul 90 de Finica de parcă era la tenis cu piciorul, Plokhotniuk a continuat cam la fel spre Harrison, dar stoperii Maric și Alexandrescu aveau destule soluții pentru a îndepărta pericolul. Maric însă a bâlbâit mingea, Harrison a câștigat prim-planul, a intrat în careu și a șutat de la 14 metri la colțul lung, pe jos, cu toată opoziția lui Alexandrescu. Ar fi fost un șut ce ar fi punctat doar în statistici, dar brațele întinse de ezitantul Chudy în calea mingii au fost de pomană: 2-1!

CSM Poli Iași a câștigat cu 2-1, a acumulat zece puncte în primele patru etape și se află pe podium la egalitate cu Șelimbăr și Unirea Slobozia, formații ce ar putea fi însoțite de Gloria Buzău dacă o învinge duminică, în deplasare, pe Csikszereda Miercurea Ciuc.

Etapa viitoare, a V-a, formația ieșeană va evolua vineri, de la ora 16:30, în deplasare, cu CSA Steaua București, meci ce va fi televizat.

Golurile formației ieșene și declarațiile lui Claudiu Niculescu la conferința de presă după meci le puteți urmări mai jos.

Citiți și: Timpul de asamblare a unei baterii electrice și cât durează testarea ei la Peugeot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *