Ultima fază a partidei dintre CS Politehnica Iași și CS Năvodari, sâmbăta trecută, în prima etapă a play-out-ului Ligii Naționale de Rugby. Scor 17-21. Formația ieșeană căuta pe toate părțile să străpungă apărarea adversă pentru eseul care să-i aducă victoria. N-a solicitat însă vreo grămadă, având în vedere că era superioară pe înaintare, ci a preferat să recurgă la soluții individuale. Fără niciun efect însă asupra scorului final!

Ultima fază, sâmbătă, a partidei dintre CS Bârlad și CS Politehnica Iași, formație pregătită de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode. Scor 12-16. Grămadă cu introducere ieșeană la mai mult de zece metri de buturi, șanse mari de victorie. Demi-ul Husdup a extras balonul, însă Chiriac n-a putut înainta mai mult de câțiva metri. Mingea a ajuns iar la talentatul tânăr Husdup, dar a scăpat-o! Grămadă cu introducere bârlădeană, urmată de o altă grămadă și mai aproape de buturi, iar defensiva ieșeană a cedat! RC Bârlad a înscris eseul suficient pentru victorie, a mai și transformat, câștigând cu 19-16, iar echipa ieșeană s-a ales doar cu punctul-bonus defensiv, ca și în disputa cu CS Năvodari.

Așadar, meciul s-a decis la ultima fază, pe ansamblu fiind echilibrat. „Uvertura” Michiduță a făcut în acest joc rocada cu fundașul Matveev și a deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă (0-3), dar RC Bârlad a replicat imediat prin eseul lui Nițu (5-3) și a majorat diferența în minutul 28, prin încercarea reușită de Vicol, iar același Nițu a transformat (12-3). A fost rândul Politehnicii să riposteze, Vaman înscriind un eseu (12-8), iar Michiduță a transformat (12-10) și a stabilit scorul pauzei. Același Michiduță a mai fructificat două lovituri de pedeapsă în minutele 58 și 70 (12-16), iar gazdele au tot căutat eseul de care aveau nevoie până l-au reușit la ultima fază!

CS Politehnica Iași a evoluat în următoarea componență: Dorogan (’59 Vieru; ’67 Dorogan), Tei (’59 Matei), Bădălicescu (’50 Platon) – Bișoc (’41 Fânariu), Giușcă – Baboiu, Arariței (’68 Sandu), Chiriac – Vaman (căpitan; ’65 Husdup), Matveev – Nicuță (’41 Deliu), Curcan, Neagu, Gafița – Michiduță.

„Am comis iar prea multe greșeli copilărești! Am reușit și câteva faze bune, dar mult prea puțin față de așteptările și de posibilitățile noastre. Sunt nemulțumit atât de joc, cât și de atitudinea manifestată”, ne-a declarat Cosmin Rațiu.

Etapa viitoare, formația ieșeană va primi pe 3 septembrie vizita celor de la CSM Galați, care tot sâmbătă au cedat acasă, cu 10-33, în fața Științei Petroșani.

Sursa foto: FRR.

Citiți și: Timpul de asamblare a unei baterii electrice și cât durează testarea ei la Peugeot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *