Înfrângerea suferită de rugbiștii de la CS Politehnica Iași în prima etapă a play-out-ului Ligii Naționale de Rugby (scor 17-21, acasă, cu CS Năvodari) n-a fost digerată prea ușor de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, ei operând modificări în formula de start pentru jocul din runda următoare.

Pentru disputa de sâmbătă, din deplasare, cu RC Bârlad (ora 11:00), a fost păstrată linia I (Dorogan, Tei și Bădălicescu) și linia a III-a (Baboiu, Arariței și Chiriac), dar titularii din linia a II-a au fost înlocuiți cu experimentații Fânariu și Bișoc, care n-au prins lotul în runda inaugurală. Căpitanul Vaman, înlocuit cu CS Năvodari după nici douăzeci de minute pe motive de ordin medical, este apt de joc pe post de demi, iar Matveev, folosit fundaș cu Năvodari, apare acum la deschidere, așa ca în amicalul cu Dinamo București, rocada fiind făcută cu Michiduță.

Curcan, unul din puținii rugbiști ieșeni cu notă de trecere în meciul cu CS Năvodari, și-a păstrat postul de centru, iar lângă el va juca Neagu, aripă săptămâna trecută și autorul unui eseu. Nicuță, absent pentru un motiv discutabil în prima rundă, va fi una din aripi, iar pe cealaltă parte va evolua Gafița.

Așadar, dintre titularii din prima etapă, Vasilache n-a prins lotul din cauza unei accidentări la un umăr, iar Giușcă și Deliu sunt rezerve. Alți jucători care n-au mai prins lotul ar fi Vieru, Holbocianu și M. Chiriac (plecat în Franța), ca și Ignea, el nefiind preferat nici etapa trecută, dar mai pot fi operate și modificări de ultimă oră. Micu este în continuare indisponibil, el accidentându-se în partida de verificare cu Dinamo, singura dinaintea play-out-ului.

La RC Bârlad, formație care a pierdut în prima etapă cu 19-22 pe terenul Științei Petroșani, remarcăm trei foști jucători ai Iașului în formația probabilă. Orghianu este anunțat taloner, Rusu – demi și Golubenco – centru, ultimul evoluând la CS Politehnica Iași mai mult pe post de fundaș.

„Ne așteaptă un meci dificil. RC Bârlad a efectuat mai multe transferuri în această vară, a adus unii jucători cu experiență, unii rugbiști care au evoluat în fosta Superligă, dar cu toate acestea mergem la Bârlad să câștigăm meciul”, ne-a declarat Cosmin Rațiu.

Citiți și: Timpul de asamblare a unei baterii electrice și cât durează testarea ei la Peugeot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *