Trupa lui Costel Enache va relua campionatul Ligii a II-a sâmbătă, de la ora 11:00, când va primi vizita formației FC Brașov, în antepenultima etapă a sezonului regular. Locul 12 ocupat de formația ieșeană este unul modest în raport cu aspirațiile de pretendentă la promovare în sezonul viitor, dar poate există un motiv și mai important pentru care jocul de sâmbătă trebuie să-l încheie neapărat cu o victorie: luni, în ședința ordinară a Consiliului Local Iași, va fi probabil supus la vot proiectul prin care gruparea din Copou solicită 10,8 milioane de lei din totalul de 11,8 milioane cât a rămas pentru sport după ce 3,4 milioane au fost repartizate pentru CSM Iași 2020, clubul Primăriei. Suma solicitată, sau una foarte apropiată, este considerată absolut necesară pentru a putea intra cu șanse reale în cursa pentru   promovarea echipei în sezonul 2022/2023, aspect întărit în conferința de presă organizată miercuri în Copou de conducerea clubului.

Managerul general Florin Briaur a ținut să puncteze că diriguitorii clubului au încercat să realizeze un echilibru între banii de care dispune CSM Politehnica Iași și performanța sportivă, practic să stabilizeze clubul, însă activitatea este mult îngreunată de datoriile preluate în vară, când a fost înlocuită conducerea.

„Tratăm foarte serios partida cu FC Brașov, le-am cerut jucătorilor să fie responsabili și să pună suflet. Avem nevoie însă de puțină răbdare, acum câteva luni clubul era în comă, cu sprijinul Consiliului Local Iași l-am scos de la ATI, dar recuperarea durează. La 31 ianuarie aveam datorii de 1,15 milioane de euro. Suntem pe drumul cel bun, ținem din scurt datoriile și plata lor”, a declarat Florin Briaur, menționând că în afara datoriilor către stat sunt datorii și către foști jucători și foști angajați, dar fără să ofere nume și sume.

Auditul comandat la club a reliefat faptul că datoriile au fost scăpate de sub control în 2019, ca o consecință a faptului că sub conducerea lui Horia Sabo, deși existau bani pentru a fi plătite integral, datoriile către stat (TVA, CAS) au fost eșalonate!

Cornel Șfaițer, instalat acum o lună și jumătate ca președinte al Consiliului Director la CSM Poli Iași, este garanția că banii de la club vor fi în continuare cheltuiți cu mult simț de răspundere și a precizat din nou că de 25 de ani de când activează în fotbal a cam reușit ce și-a propus pentru că a asigurat un echilibru între venituri, cheltuieli și rezultate sportive. S-a ținut de cuvânt și a încheiat un contract de sponsorizare cu CSM Poli Iași, așa că băieții vor aborda jocul cu Brașovul cu drepturile financiare la zi.

„Țin să-i asigur pe toți cei care au de primit bani de la CSM Politehnica Iași că până cel târziu pe 30 iunie îi vor primi. Din păcate, Iașul nu mai este atractiv pentru jucătorii importanți. Știu că ați așteptat transferuri spectaculoase, dar acum nu a fost posibil. Din vară vom redeveni atractivi, îmi doresc enorm să avem la Iași o echipă frumoasă, care să ofere spectacol”, a menționat Șfaițer, cumva surprins că a și fost refuzat de unii jucători pe care a încercat să-i transfere încă din această iarnă.

Unul dintre aceștia pare a fi Ioan Filip, care a preferat să plece de la Gaz Metan Mediaș la Universitatea Cluj-Napoca, deși la Iași ar fi avut un salariu superior.

Șfaițer își face însă de pe acum temele pentru viitorul sezon, dar a subliniat că i-ar plăcea ca promovarea să fie atacată cu măcar 90% din componenții actualului lot, iar echipa să fie întărită în vară doar cu patru-cinci fotbaliști valoroși.

„Vreau să creștem jucători tineri, ca să putem produce venituri. Aș fi foarte mulțumit să avem constanță în jocuri, să legăm victorii. Avem o echipă care consider că se poate bate de la egal la egal cu oricine, dar mai depinde și de șansă, de inspirația staff-ului tehnic etc”, a subliniat Cornel Șfaițer. 

Vicepreședintele Dan Cojocaru a insistat pe importanța partidei cu FC Brașov, a cărei lovitură de începere va fi dată de Florin Tanasă, un tânăr care acum cinci ani a suferit un accident cumplit și care are nevoie de proteze pentru un braț și un picior.

„Poziția din clasament nu ne avantajează, avem nevoie de trei puncte. FC Brașov abia s-a întors din cantonament din Antalya, a efectuat transferuri importante și probabil vine cu gânduri mari la Iași. Va pleca de acasă cu două zile înainte de joc, urmând să ajungă vineri la Iași după ce joi va înnopta la Piatra Neamț. Noi suntem cu banii la zi, așa că jucătorii trebuie să dea totul pe teren. Consider că am efectuat transferuri bune față de cele reușite în toamnă și așteptăm ca toată suflarea fotbalistică ieșeană să fie alături de noi”, a precizat Dan Cojocaru.

Citiți și: Honda HR-V e:HEV – Dați muzica mai tare, treceți pe SPORT, apăsați accelerația și bucurați-vă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *