Ieșeanca Andreea Prisăcariu (22 de ani, locul 334 în clasamentul WTA) a revenit în competiție, participând în Antalya la turneul ITF cu premii de 25.000 de dolari. A avut ghinion să fie prima sub linia jucătoarelor admise direct pe tabloul principal, așa că a trebuit să se prezinte în calificări. N-a cedat niciun set, a avut nevoie de un tie-break, în primul joc, dar au fost totuși trei meciuri care au consumat și ele din energie.

6-0, 1-6, 7-5 cu Stephanie Visscher – două ore și jumătate

În primul tur pe tabloul principal, Andreea a pornit ca din pușcă în compania lucky-loser-ului olandez Stephanie Visscher, și a câștigat primul set cu 6-0. L-a pierdut însă pe următorul, cu 1-6, iar olandeza a servit prima în actul decisiv. Andreea a reușit break-ul la 2-2, apoi a condus 4-2, dar au urmat trei game-uri la rând pentru adversară, care conducea cu 5-4! Servea Andreea și a fost condusă cu 0-30 și 15-40, a egalat, a mai salvat o a treia minge de meci și a egalat la 5. Adversara a început game-ul cu o dublă greșeală, Andreea a avut 30-0, apoi a fost 30-30, dar au urmat două mingi câștigătoare și Andreea conducea cu 6-5. Au fost însă în total șase puncte consecutive, pentru că, pe serviciul său, Andreea a reușit un game alb și a câștigat setul decisiv cu 7-5 într-un meci care a durat aproape două ore și jumătate și se adăuga celor trei din calificări!

6-4, 6-3 cu Dalila Jakupovic – o oră și jumătate

Andreea a pornit ca din tun și în meciul din turul al doilea, cu slovena Dalila Jakupovic (30 de ani, 309 WTA). A servit prima și până la 4-0 a pierdut doar două puncte, fiind de fapt vorba despre doi ași în game-ul al patrulea. Și-a pierdut însă serviciul la capătul unui game în care a ratat patru mingi de 5-0. Balanța s-a înclinat în favoarea slovenei până la 4-4, moment în care ieșeanca a pus la timp piciorul în prag! Era condusă cu 0-30 pe propriul serviciu, dar au urmat patru puncte consecutive pentru 5-4 și alte patru la rând pe serviciul adversarei pentru a pune capăt primului set la 6-4.

Andreea a servit prima în actul secund, dar a pierdut game-ul fără să facă vreun punct, rebreak, apoi iar și-a pierdut serviciul, dar a câștigat totuși o minge, iar Dalila a fost prima care și-a valorificat serviciul, după 15-40 și două egalități. Slovena conducea cu 3-1, dar Andreea a câștigat următoarele cinci game-uri, din ce în ce mai concludent, și a pus capăt actului secund la 6-3 și meciului după o oră și jumătate de joc.

5-7, 6-3, 6-2 cu Ayla Aksu – două ore și un sfert

Prisăcariu a jucat în sferturi cu turcoaica Ayla Aksu (25 de ani, 729 WTA), ajunsă pe tablou din postura de lucky-loser. Andreea a servit prima și a pierdut game-ul, Aksu s-a distanțat la 2-2, dar au urmat trei game-uri consecutive în contul ieșencei. La 4-3, Andreea a reușit break și a servit pentru set. Și-a pierdut însă serviciul, iar turcoaica n-a ezitat să egaleze la 5. Mai mult, a mai reușit un nou break și la 6-5 servea ea pentru primul set! Andreea a condus cu 30-0, dar Aksu a ajuns la prima sa minge de meci, a pierdut-o, dar a valorificat-o pe a doua și a închis primul set la 7-5.

Andreea a servit tot prima și în setul secund, la 2-1 a reușit primul break, 3-1, dar a fost egalată la 3. Și-a valorificat serviciul, apoi prima minge de break avută pentru 5-3, a salvat o minge de re-break și a fructificat-o pe prima pe care a avut-o pentru a pune capăt setului la 6-3.

Turcoaica a servit prima în setul decisiv, Andreea a avut două mingi de break, Aksu le-a salvat, a avut ea două posibilități de a-și trece în cont primul game, dar la mingea de break a Andreei a comis o dublă greșeală. Prisăcariu a profitat de moment și a urcat repede scorul la 4-0 în favoarea sa, după care fiecare jucătoare și-a valorificat serviciul, așa că Andreea a câștigat setul decisiv cu 6-2 și s-a calificat în prima semifinală de simplu a anului, după cea la dublu, reușită acum câteva săptămâni, în Tunisia.

6-7 (6), 3-6 cu Yafan Wang – două ore și jumătate

Semifinala cu chinezoaica Yafan Wang (27 de ani, 340 WTA, fostă nr. 47 WTA în octombrie 2019) a fost și ea una de poveste, mai ales în primul set. Andreea a servit prima, primul punct i-a aparținut adversarei, apoi a condus cu 40-15, dar chinezoaica a câștigat următoarele patru mingi și a început partida cu un break, apoi a urcat scorul la 3-0. Revenirea Andreei a început în game-ul al patrulea, când a irosit trei mingi de break, Yafan conducea cu 4-0, și s-a concretizat prin primul game câștigat, pe propriul serviciu, pentru 4-1. A avut o minge de break, salvată de adversară cu un as, care a punctat de două ori pentru 5-1. Jocul Andreei era însă din ce în ce mai bun, iar punctele se îngrămădeau mai mult în dreptul ei. La fel și game-urile, cinci la rând, de a ajuns să fie prima oară în avantaj, 6-5, iar chinezoaica, pe propriul serviciu a egalat la 6 după trei egalități. Tie-break-ul a fost la fel de nebun! Andreea a servit prima, adversara a condus cu 2-0 și 4-2, dar patru mingi câștigate la rând i-au adus ieșencei două șanse de a câștiga primul set. Wang a făcut 5-6 cu serviciul său, Andreea n-a reușit să închidă setul pe propriul serviciu, 6-6, iar următoarele două puncte s-au dus la Wang, ca și primul set, cu 7-6, după mai mult de o oră și jumătate de joc!

Și primele patru game-uri din setul secund au fost foarte disputate, dar Wang, care a servit prima, conducea cu 3-1. Andreea a reușit un break, 3-2, dar și-a pierdut serviciul, 4-2, iar adversara a punctat pentru 5-2 și a câștigat cu 6-3, calificându-se după două ore și jumătate de joc în finala de duminică, câștigată cu 7-5, 6-3 în fața Katharinei Hobgarski (Germania, 24 de ani, 326 WTA), într-o oră și jumătate!

„Turneul a început greu, având în vedere că am rămas prima sub linie și a trebuit să joc calificări, trei meciuri cu un ritm și un tenis bun. Cele patru partide de pe tablou au fost intense și de calitate. Meciurile câștigate s-au datorat în primul rând mentalului puternic. Semifinala mi-a lăsat un gust amar, dar a fost un meci bun și o experiență de pe urma căreia am de învățat. Mă interesează un singur lucru și anume să fiu cea mai bună. Pe asta mă focusez antrenament de antrenament. Meci de meci. Turneu de turneu. Merg înainte și muncesc și mai mult”, ne-a declarat Andreea Prisăcariu, pe care probabil o vom vedea jucând la turneul feminin WTA 125, „BCR Ladies Open”, organizat la începutul lui august, în premieră, la Baza Ciric.

Citiți și: Honda HR-V e:HEV – Dați muzica mai tare, treceți pe SPORT, apăsați accelerația și bucurați-vă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *