UPDATE: Csikszereda Miercurea Ciuc – CSM Politehnica Iași 3-0 (2-0)

Trupa lui Costel Enache va susține sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, cu Csikszereda Miercurea Ciuc, penultimul său meci din Grupa A a Play-Out-ului Ligii a II-a. Scăpată deja definitiv de grija retrogradării, formația ieșeană ar putea folosi partida ca pe un bun prilej de a-și testa potențialul în compania liderului. Antrenorul Costel Enache și mijlocașul ofensiv Alexandru Hrib (16 ani) au prefațat întâlnirea într-o conferință de presă organizată joi în Copou.

„În meciul din prima parte a campionatului, desfășurat tot la Miercurea Ciuc, am pierdut cu 1-3 pentru că am suferit la faxele fixe. Vreau să văd dacă am crescut în joc. Băieții mi-au părut un pic descătușați după cele trei zile de pauză primite, mai încrezători, aștept să-i văd fără presiune negativă”.

Enache nu se va putea baza la Miercurea Ciuc pe Stan și Pușcaș, ambii fiind indisponibili din cauza accidentărilor, și menționase săptămâna trecută că nu va folosi ultimele meciuri pentru a-și testa jucătorii în perspectiva viitorului sezon (n.r. – contractul său expiră la finalul campionatului). Joi a precizat că nici nu va încerca vreo inovație în joc, una pe care nu și-a permis până acum s-o testeze sub presiunea îndeplinirii obiectivului.

„Am decis ca portarii Brânză și Axinte să apere fiecare în câte unul din ultimele două meciuri. În rest nu va fi nimic nou. A fost un sezon nu foarte reușit”, a adăugat Enache.

Antrenorul de la CSM Poli Iași susține că a trăit cu adevărat teama că echipa ar fi putut retrograda.

„Au fost acele momente în care eram foarte agitat pe bancă, chiar mi-a fost teamă. Știam că putem ajunge într-o situație delicată. N-am vrut sub nicio formă ca partida din ultima etapă, acasă cu Politehnica Timișoara, să capete un caracter decisiv. O echipă în formare, ca a noastră, poate claca foarte ușor într-un meci cu miză”.

Enache l-a prezentat în câteva cuvinte pe Alexandru Hrib.

„De la echipa Under 17 (n.r. – pregătită de antrenorul Adrian Cotan) a început să joace constant la Under 19 (n.r. – antrenor Adrian Kerezsy) și va deveni unul din jucătorii de bază pentru echipa mare. Apreciez munca celor de la copii și juniori, iar Alex merită încredere din partea mea”.

Destul de emoționat, Alex a spus ce ar însemna pentru el un eventual debut la echipa mare într-un joc oficial, el atrăgând atenția în partidele amicale desfășurate în iarnă.

„Sunt prima dată în lotul formației de seniori, dacă Mister decide că are nevoie de mine voi da totul pentru a câștiga. Am început anul 2022 la echipa Under 17, apoi am trecut la Under 19 și dintr-o dată am ajuns la echipa mare. Am marcat, am pasat la anumite goluri și ar fi incredibil ca la 16 ani să debutez în Liga a II-a”, a declarat Alexandru Hrib.

Citiți și: Noul Mercedes-Benz EQS SUV: redefinirea SUV-ului de lux! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *