Am vorbit cu Ștefan Lătescu, pregătit de antrenorul Mihai Constantin la Scorpions Iași, la două săptămâni după ce a început să lucreze la Weider Gym cu preparatorul fizic Marian Moroșan, fostul rugbist al Politehnicii Iași, care încă joacă, la RC Gura Humorului. Ștefan s-a declarat încântat de progresul pe care l-a simțit după doar câteva antrenamente, spunându-mi că și-a îmbunătățit detenta la loviturile cu genunchiul, dar a apreciat și sfaturile primite de la Moroșan pe partea de nutriție.

„Până acum am lucrat la sala noastră, dar Weider Gym este super dotată din toate punctele de vedere. Aparatele sunt de ultimă generație, avem tot ce ne trebuie pentru o pregătire fără cusur. Apreciez foarte mult că și staff-ul este profi, contează enorm”, ne-a declarat Ștefan Lătescu, el pregătindu-se la Weider Gym împreună cu colegul său, Florin Lambagiu, care va lupta și el în gala Dynamite Fighting Show, programată pe 6 mai. Tocmai pentru că se apropie gala, antrenamentele de forță au fost întrerupte și vor fi reluate după atractiva competiție.

Marian Moroșanu lucrează de la începutul anului și cu judoka Vlăduț Simionescu (categoria de greutate +100 kilograme), singurul ieșean reprezentând un club ieșean, CS Politehnica Iași, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a ocupat locul al nouălea, iar la sfârșitul săptămânii va concura la Campionatul European, de la Sofia, dar a precizat când vor fi extrem de vizibile efectele colaborării sale cu Lătescu și Lambagiu. 

„Sunt doi sportivi de mare perspectivă, cu foarte multe calități fizice, sunt foarte muncitori, au înțeles încă de la începutul colaborării noastre ca scoți atât cât dai. În sportul de performanță nu te poți minți pe tine atunci când te pregătești, iar dacă ai înțeles asta duci corpul în niște zone unde nu ți-ai imaginat că poți ajunge. Potențialul lor fizic este însă ținut pe loc de lipsa de pregătire fizică specifică și a mobilității reduse. Îmi place să lucrez cu ei, sunt receptivi, iar îmbunătățirile se văd ușor, ușor. Cred că după un an de pregătire continuă acești doi luptători vor arăta cu totul diferit”, ne-a declarat Marian Moroșan, instructor de fitness la Weider Gym Iași.

Citiți și: Suzuki Across PHEV, update tehnologic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *