Filip Jianu (20 de ani, locul 298 mondial) a jucat săptămâna trecută în semifinalele turneului ATP Challenger 80 (premii de 53.120 de dolari) de la Aguascalientes (Mexic), căpătând curaj după ce l-a eliminat în primul tur, în două seturi, pe olandezul Tim van Rijthoven (25 de ani, 193 ATP), favoritul nr. 6. Tot în două seturi a câștigat Filip și următoarele două dispute, iar în semifinale s-a confruntat cu elvețianul Marc-Andrea Huesler, prezent în 2020 la ediția inaugurală „Concord Iași Open”, turneu ATP Challenger 100, care și în 2022, între 11 și 17 iulie, va fi cel mai important turneu ATP din România!

Elvețianul a câștigat cu 6-3, 7-6 (4), însă pentru Filip este prima semifinală din 2022. A mai bifat un sfert la început de martie la Torino, tot într-un Challenger 80, însă în acest an a trecut din păcate destul de rar de primul tur, iar cel care ne explică din ce cauză este însuși Filip.

„Am avut multe săptămâni cu diferite dureri care nu m-au lăsat deloc să mă antrenez. Am jucat cam toate turneele cu dureri, iar din această cauză și antrenamentele au fost mai puțin calitative. Au fost diferite tendinite și cum încercam să protejez o anumită zonă, mă accidentam în altă parte…”.

Filip Jianu este a doua rachetă a României, după Marius Copil, și a participat la ambele ediții de până acum ale „Concord Iași Open”, competiție pentru care se află în toi vânzările de abonamente, prilej cu care pot fi achiziționate cele mai bune locuri!  

„La Concord Open de la Iași am participat prima dată în anul 2020 grație unei invitații pe tabloul principal, anul 2020 fiind extrem de complicat din cauza pandemiei care redusese considerabil numărul competițiilor ATP. Participarea la turneul de la Iași mi-a adus un real beneficiu din punct de vedere al urcării în clasamentul ATP, fiecare ediție fiind deosebit de importantă pentru mine în ce privește experiența acumulată. Este unul dintre cele mai bine organizate turnee ATP Challenger, baza este foarte frumoasă, terenurile – bune. Spectatorii care vin să susțină jucătorii români, și nu numai, se vor bucura de tenis de calitate și extrem de competitiv. Turneul va fi un eveniment deosebit organizat la Iași, unul dintre puținele orașe din România care reușește să atragă jucători de tenis prezenți în turneele mari ATP și Grand Slam-uri. Îmi doresc mult să particip la Iași și în 2022!”.

Jianu participă în această săptămână tot la un Challenger 80, la Morelos (Mexic), dar pe hard, în primul tur avându-l adversar pe favoritul nr. 6, spaniolul Nicolas Mejia (22 de ani, 295 ATP).

Ieșeanul Cezar Crețu, din nou la cea mai bună clasare din carieră!

Cezar Crețu a jucat duminică în primul tur de calificări la Ostrava, turneu ATP Challenger 80 (premii de 45.730 de euro), chiar în ziua în care a împlinit 21 de ani! Pentru prima dată în acest an, Cezar a pierdut primul meci susținut, cedând cu 2-6, 2-6 în fața americanului Emilio Nava (20 de ani, 365 ATP), favorit nr. 6. Nava a câștigat și al doilea meci din calificări și va juca în primul tur al tabloului principal cu slovacul Filip Horansky (29 de ani, 186 ATP), favorit nr. 5 al turneului fiind cehul Zdenek Kolar, triumfător la „Concord Iași Open” 2021.

În clasamentul mondial publicat luni de ATP, Cezar Crețu ocupă locul 450, fiind din nou la cea mai bună clasare din carieră!

Citiți și: Suzuki Across PHEV, update tehnologic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *