Trupa lui Leo Grozavu a arătat de la începutul meciului din deplasare cu FC Brașov (scor 2-2, după 0-1 la pauză), contând pentru etapa a XIV-a a Ligii 2 de fotbal, că vrea să-și impună punctul de vedere. A avut o posesie mai bună, a stat mai mult în jumătatea de teren adversă, dar abia în minutul 14 a apărut o primă situație bună. Hlistei a fost angajat în careu precum un pivot de la baschet în apropierea panoului, a preluat pe piept, cu spatele la poartă, a mai avut nevoie de o atingere și a șutat din întoarcere, dar portarul advers Micu a reținut. A fost angajat Hlistei, pentru că atacantul central Harrison n-a arătat nimic nici în acest joc, el ocupând degeaba un loc în echipă!

FC Brașov a ieșit din propria jumătate și și-a creat imediat două bune situații de gol. Dumbravă a trecut ușor în stânga, printre Dumitru, care a căzut prea repede, și Lică, a centrat bine în fața porții, de unde atacantul Chică-Roșă, incomodat de Plămadă, a reluat de la 8 metri, dar portarul Jankov a respins în corner cu un reflex de zile mari. Același Chică-Roșă a avut mingea pe cap în urma cornerului, dar a trimis dezamăgitor pe lângă poartă!Tot repede a căzut Dumitru și la contactul cu Oltean în careul advers, iar Vașvari a deschis scorul în minutul 27 grație penaltiului acordat. Echipa gazdă a încercat să revină în joc, dar a fost încurcată de presingul comandat de Grozavu. Roman, destul de șters în acest meci, a șutat cu sete de la distanță, dar pe centrul porții, iar Vașvari l-a angajat bine pe Harrison spre sfârșitul primului act. Atacantul englez, care nu știe ce-i acela dribling, a scos mingea din careu pe dreapta, de unde Martac i-a retrimis, însă a reluat pe lângă poartă din poziție excelentă! Tot o poziție favorabilă a avut chiar înainte de pauză și Roman, din lovitură liberă, însă a executat în zid!Actul al doilea a găsit-o pe FC Brașov avântată în atac, iar pe CSM Politehnica Iași pe curioase poziții defensive. Bara brașoveană din minutul 49 a fost doar avertismentul nu prea băgat în seamă pentru minutul 55, când Spătaru a trecut lejer în stânga de Harrison și a centrat pentru Lazăr, care a reluat cu capul din fața lui Marchioni, iar Jankov n-a reușit să împiedice balonul să treacă de linia porții! Jankov s-a întins și a mai scos ulterior un șut de lângă bară, dar CSM Politehnica Iași a reușit totuși să iasă din corzi.

A pus din nou stăpânire pe joc, Fosu-Mensah și Tomczyk au intrat în locurile lui Marchioni, respectiv Harrison, Plămadă s-a remarcat la un duel cu Chică-Roșu, dar CSM Politehnica a revenit în avantaj pentru că Vașvari a șutat plasat de la 27 de metri, nu era o minge prea greu de respins, iar Micu, aflat cu soarele în față, a respins-o, însă în propria poartă!

Vașvari, în creștere față de ultimele jocuri, a blocat în minutul 83 șutul lui Chică-Roșă, dar după două minute a fost eliminat Ștefanovici pentru că i-a fost acordat, cam ușor, și al doilea cartonaș galben. Grozavu a renunțat la Fosu-Mensah și l-a trimis pe teren pe Tincu, dar și la Hlistei și a intrat Kouadio. Kouadio a jucat fundaș dreapta, Martac a trecut pe stânga, dominarea brașoveană nu era prea apăsătoare, dar a venit minutul 90+4, când Lică primea îngrijiri medicale în afara terenului. Chică-Roșă a ieșit din careu, așa cum știe să facă un atacant veritabil, a luat mingea la mare distanță de poartă, s-a debarasat prea ușor de Dumitru și a șutat în disperare, de la 25 de metri, dar pe centru, iar Jankov a respins în propria poartă!

S-a terminat 2-2, trupa lui Leo Grozavu a condus în două rânduri și a fost egalată. Poate ar fi meritat mai mult din acest meci, dar n-a reușit să mențină și după pauză presingul din prima repriză. Apărarea a fost ezitantă, iar în atac nu a putut conta deloc nici pe Marchioni, nici pe Roman, iar de Harrison nici nu mai are rost de comentat. Vașvari a fost cel care a mai încercat câte ceva, dar nu prea l-a susținut nimeni. Urmează pauza de două săptămâni până la ultimele două meciuri ale anului, meciuri în care pentru destui jucători din lot vor fi ultimele ocazii de a-l impresiona pe Grozavu.

Sursa foto: FC Brașov, pagina oficială pe Facebook.

Citiți și Test Autoplay: Suzuki Vitara Mild-Hybrid. Partener ideal pentru Boosterjet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.