Ieșeanul Cezar Crețu (21 de ani), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, înregistrează din nou cea mai bună clasare din carieră. Deși n-a jucat în ultimele săptămâni, Cezar a urcat pe locul 370 ATP, loc grație căruia acum este a treia rachetă a României, statut de care până luni s-a bucurat Marius Copil (32 de ani), care a coborât pe locul 379.

Nicholas Ionel (20 de ani) rămâne cel mai bine clasat jucător român, pe locul 233 ATP, urmat de Filip Jianu (21 de ani), pe poziția 301. Cei doi tenismeni joacă de la sfârșitul lui octombrie turnee în Japonia cu statut ATP Challenger. Toți jucătorii menționați au putut fi urmăriți în iulie și la ediția a III-a a „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România pentru al treilea an consecutiv.

„Îmi doresc să creștem cu toții cât mai mult în clasament și astfel să avem o echipă cât mai puternică pentru Cupa Davis. Este important să muncesc din ce în ce mai mult pentru a putea progresa atât în joc, cât și în clasament”, ne-a declarat Cezar Crețu.

Și ieșeanca Ilinca Amariei (20 de ani) își continuă ascensiunea în ierarhia mondială, luni fiind poziționată pe locul 604 WTA și neavând deasupra ei vreo altă româncă mai tânără decât ea. Săptămâna viitoare va intra probabil în primele 600 de jucătoare ale lumii, acesta fiind și obiectivul pe care îl are stabilit pentru acest an.

Ieșeanca Andreea Prisăcariu (22 de ani) și-a păstrat locul 407 WTA ocupat lunea trecută și nici ea nu are deasupra sa în clasament vreo altă româncă mai tânără decât ea.

Citiți și Test Autoplay: Suzuki Vitara Mild-Hybrid. Partener ideal pentru Boosterjet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *