Ieșeanul Cezar Crețu (21 de ani, 381 ATP), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, a rămas la Santa Margherita (Italia) tot la un turneu ITF de 25.000 de dolari, acolo unde tocmai câștigase proba de dublu alături de Mircea Jecan și jucase în sferturi la simplu.

La turneul de săptămâna trecută, Cezar a fost favorit nr. 4 la simplu și aștepta în turul I un adversar din calificări, iar adversarul a fost chiar Jecan, pe care l-a învins cu 6-1, 7-5, pentru ca în sferturi să ajungă după ce a eliminat tot în două seturi un alt adversar venit din calificări și să se califice în semifinale tot după un succes în două seturi, cu un tie-break la zero.

În penultimul act a cedat însă cu 3-6, 1-6 în fața germanului Timo Stodder (26 de ani, 378 ATP), dar în aceeași zi s-a revanșat în fața lui Stodder, la dublu, tot în semifinală, probă în care cel mai greu meci a părut a fi cel din primul tur, contra unei perechi italiene, când Cezar și Mircea s-au impus după super tie-break. În finală, ei au dispus de un cuplu italian cu 6-3, 6-3 și au înregistrat o a doua săptămână consecutivă încununată cu succes.

Pentru Cezar urmează o perioadă de antrenamente, iar la sfârșitul săptămânii viitoare se va prezenta probabil la Bratislava, în calificări la un turneu ATP Challenger 90.

Altfel, ieșeanca Andreea Prisăcariu (22 de ani) a ieșit din primele 400 de jucătoare ale lumii și se clasează pe locul 425, în timp ce o altă ieșeancă, Ilinca Amariei (20 de ani) este pe locul 687. Săptămâna trecută, Andreea a eliminat-o în primul tur la Sozopol (Bulgaria), la un W25, pe principala favorită, dar apoi a pierdut în turul al II-lea, în timp ce Ilinca a jucat în semifinale la Heraklion, la un W15, fiind eliminată de favorita nr. 1, cu 4-6, 6-7, în timp ce la dublu a cucerit trofeul alături de britanica Lauryn Jonh-Baptiste,și va rămâne și săptămâna aceasta în Grecia, unde este favorită nr. 1 la simplu.

Citiți și: Renault Megane E-Tech Electric: Te cucerește și se lasă cucerită deopotrivă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *