Știrea că tânărul fotbalist de la CSA Steaua București aflat în probe la Napoli este ieșean a cam încins mediul online, însă de Alexandru Claudiu Donose l-am mai auzit vorbind pe antrenorul său de la LPS Iași, prof. Andrei Marian. Spunea că din generația sa 2004 un jucător a plecat în iarna lui 2019 la Rapid București, iar din vara lui 2021 a trecut la CSA Steaua București, grupare cu care se antrenează și pentru care a și debutat deja în Liga 2! Nu era însă singurul său jucător plecat în 2019!

„Nu știu dacă l-o fi văzut sau nu cineva de la CSM Politehnica Iași. Înscria însă pe bandă rulantă, dovedea un apetit ofensiv de invidiat. Poate l-o fi zărit cineva, însă interes din partea grupării de seniori nu s-a manifestat”, ne-a declarat Andrei Marian, cel care acum se ocupă de o generație de excepție, despre care v-am mai povestit, cea de la Centrul de Excelență de la LPS Iași, alcătuită aproape în exclusivitate în urma unei selecții la sânge printre copiii din mediul rural născuți în anul 2008!

https://www.youtube.com/watch?v=GERZa9Aq_LY

Donose însă nu se află acum la prima sa experiență în Italia. Reprezentat de fostul impresar al lui Roberto Baggio, care l-a remarcat în 2019 la un turneu la București unde au jucat Rapid, FCSB, FC Viitorul și CS Universitatea Craiova, atacantul ieșean a impresionat și la Padova, dar și la Vicenza, acolo de unde a plecat însuși Baggio.

„Nu putem ști care va fi traseul lui Donose, dar probabil va fi titular sezonul viitor la CSA Steaua pe postul rezervat jucătorului Under 18”, anticipează prof. Marian.

Dar nu numai Donose joacă deja la seniori dintre foștii elevi ai săi de la LPS Iași. Tot în 2019, dar în vară, după ce a încheiat clasa a VIII-a, și tot la Rapid, a plecat și portarul Ștefan Daniel Lefter (1,87 metri înălțime), cel care acum parcurge al doilea sezon la CS Hunedoara, liderul Seriei 9 din Liga 3, unde este împrumutat. A debutat la seniori la nici 17 ani, a jucat în acel meci de pomină din Cupa României cu FCSB, și viitorul se anunță și pentru el zugrăvit în același culori calde.

„Nu a existat interes nici pentru el, dar am auzit că Ioan Câmpeanu (n.r. – antrenorul cu portarii la Academia CSM Politehnica Iași) ar fi spus că un asemenea talent nu i-a mai trecut prin mâini”, a precizat Andrei Marian.

Dar generația 2004 de la LPS Iași se mai poate mândri și cu Sebastian Cornei (singurul născut în 2005), care din 2020 a ajuns în Italia la un satelit al lui AC Milan, unde se simte foarte bine și speră probabil să joace în banda stângă la Milan Primavera.

Alți doi jucători de la LPS Iași, Eric Călin și Florin Busuioc, au fost înregimentați în toamnă la Academia CSM Politehnica Iași, fiind primii care au făcut pasul după ce a fost anunțată colaborarea dintre cele două grupări.

Andrei Marian este antrenorul care din generația 1992 i-a scos pe Alexandru Crețu și Andrei Herghelegiu, din generația 1996, vicecampioană națională la juniori B (1-3 în finala cu FC Viitorul, pentru care, printre alții, jucau R. Marin și Nedelcu), s-a remarcat în mod special Ionuț Panțîru, așa că echipele sale puteau fi urmărite cu ceva mai multă atenție, mai ales că se pregăteau pe „sinteticul” din Copou…

Credit foto: CSA Steaua București.

Citiți și: NOUL SUZUKI S-CROSS POATE FI ADMIRAT LA DOLY IAȘI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *