CSM Politehnica Iași n-a găsit antrenor cu portarii, dar, ca și vara trecută, știe că se poate baza pe serviciile lui Ioan Câmpeanu, de la propria Academie. Ca și anul trecut, oferta ce i-a fost înaintată fostului mare portar al Iașului se pare că va avea parte tot de un refuz, dar probabil staff-ul tehnic va trebui completat și cu veriga lipsă până la plecarea în primul cantonament, prevăzută spre sfârșitul lunii.

Ar mai fi însă o variantă de luat în calcule, aceea ca Ioan Câmpeanu, care se apropie de 60 de ani, să fie ajutat de un antrenor tânăr, pe care să-l învețe meserie, antrenor care să poată lucra și singur după câțiva ani acolo unde va fi nevoie de el, la echipa mare sau la copii și juniori. N-ar fi prea multe soluții locale, dar nici nu lipsesc, un nume fiind Marius Dulcianu. Fost goalkeeper al Politehnicii, Dulcianu (41 de ani) a lucrat cu portarii la Știința Miroslava la promovarea în Liga a II-a, în 2017, iar în ultimele două sezoane a antrenat la Hușana Huși, în Liga a III-a.

Poate n-o fi nici acum momentul său, dar continuăm tot în zona liniei porții, unde nu prea mulți pricep cum de Iașul a putut renunța atât de ușor la un portar precum Teo Axinte. Primesc confirmări că n-a fost susținut așa cum se cuvenea de club în momentele în care un tânăr portar ar fi avut mai mare nevoie de încredere, așa cum avem exemple de la grupări care luptă pentru campionat și pentru play-off, nu într-un sezon de reconstrucție, cum a fost cel trecut pentru CSM Poli! Anunțat ca primă variantă pentru a apăra, Axinte n-a fost înțeles că venea după o accidentare, iar „ajutorul” a fost aducerea experimentatului Popescu, la care s-a și renunțat în iarnă!

Ianoș Brânză are probleme de ordin medical, dar la pregătiri și probabil la trialul de sâmbătă, de la Uricani, vor participa Dohotariu, împrumutat de la Sporting Juniorul Vaslui, și un polonez de 23 de ani de la echipa a treia a lui Lech Poznan, dacă n-au mai apărut cumva și alții. Deși se spune că în vara trecută despărțirea de Denis Ciofu n-a fost dintre cele mai amiabile, jucătorul care a apărat sezonul trecut la CSM Pașcani încă se simte atașat de culorile Iașului, așa cum probabil se simt mulți foști juniori deși clubul i-a uitat mult prea repede. „Un pas important pentru cariera mea ar fi să ajung să apăr buturile Politehnicii într-o bună zi, deoarece sunt atașat de echipa la care am făcut junioratul și aș evolua cu mândrie pentru orașul meu natal”, ne spunea Denis în iarnă, la un amical pe care CSM Poli l-a susținut cu CSM Pașcani. Ciofu n-a fost însă invitat la trial, măcar pentru a fi văzut dacă a progresat sau nu, deși pe parcursul sezonului am auzit ceva cuvinte de laudă la adresa sa.

N-a fost invitat Ciofu, dar nu apar pe listă nici alți jucători, născuți între 2002 și 2004, care în sezonul trecut au evoluat în Liga a III-a. Alături de Ciofu, la Pașcani au mai fost Cociobanu, Garbatiuc și Purcariu, la Știința Miroslava au evoluat Moisă și Rădeanu, iar la Bucovina Rădăuți a jucat Dumea. În discuție mai puteau intra Corobuță, Iurașcu, Saizu, dar și Baban, Petrișor, Budeanu, Enache, precum și Nazare, Cucoș, Călin și Tânăru. Măcar să fie invitați, probabil nu toți dintre cei enumerați, ar fi contat enorm pentru niște jucători care și-au petrecut copilăria și junioratul pe dezamăgitorul teren sintetic din Copou, ar fi fost un semn de respect din partea clubului, care ar fi demonstrat că nu lasă nimic la voia întâmplării!

Surs foto: CSM Politehnica Iași.

Citiți și: Test Mercedes-Benz EQE 43 AMG 4Matic: Emoție copleșitoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *