Trupa lui Leo Grozavu s-a situat sâmbătă aproape de nivelul maxim la care se putea exprima în formula aliniată la victoria obținută cu 3-1 (1-0), în Copou, cu Progresul Spartac București, formație din ultima treime a clasamentului Ligii 2. O diferență de cel puțin patru goluri ar fi fost ceva mai reală, dar multe din ocaziile succedate în cascadă mai ales în prima repriză au fost tratate cu destulă superficialitate. Meciul a fost în permanență la discreția fotbaliștilor de la CSM Politehnica Iași în special pentru că ei au știut să și-l facă ușor și nu neapărat că au întâlnit o adversară modestă.

Sigur, Progresul Spartac nu este una din nucile tari ale diviziei secunde. Grozavu a remarcat-o însă la analiză că pasează cu mare acuratețe, iar tinerii săi jucători chiar au crezut și-n Copou că sunt virtuozi ai balonului de-și permiteau și pase în propriul careu mic în ciuda presingului agresiv comandat de antrenorul de la CSM Politehnica Iași! A etalat probabil cea mai ridicată intensitate a presingului, interii Itu și Roman opunându-se cu extremele Musi și Hlistei și cu atacantul central Harrison construcției adverse la mai puțin de douăzeci de metri de poarta Progresului Spartac. Cum toată echipa ieșeană ocupa poziții avansate, am consemnat multe recuperări în jumătatea oaspete, chiar și în careul oaspete, însă golul tot a întârziat să apară.

Ocazii clare au fost mai multe ca niciodată, pofta de joc din atac fiind răsplătită cu aplauze calde din partea spectatorilor. CSM Politehnica Iași a avut și vântul puternic de partea sa, dar deschiderea scorului a venit foarte târziu și nu înainte ca Progresul Spartac să-și facă apariția în jumătatea de teren adversă. Posesia a fost zdrobitoare în favoarea echipei ieșene, probabil peste 70%, iar cele trei modificări operate de Grozavu în formula cu care abordase primele două jocuri oficiale ale anului vizau în special faza defensivă. El a înlocuit jumătatea dreaptă a liniei de patru fundași, cu Tincu stoper și căpitan în locul lui Plămadă și Kouadio fundaș dreapta în locul lui Martac, iar în locul mijlocașului central Vașvari l-a trimis pe Marchioni, cel care cu o etapă în urmă nici nu prinsese

lotul. N-au fost însă deloc emoții, mai ales că Musi s-a aflat exact unde trebuia în propriul careu în minutul 39, iar Tincu, grație plasamentului, a oprit din fașă o acțiune destul de promițătoare cinci minute mai târziu.

CSM Politehnica Iași mers totuși în avantaj la vestiare prin golul lui Roman, din lovitură liberă, în minutul 45+1, când portarul Ciontoș parcă a ezitat în a interveni, și a început în trombă actul secund, Harrison înscriind pentru 2-0 în minutul 49 la o gafă a unui adversar și a lui Ciontoș ieșit hazardat din poartă. Atacantul englez a înscris cu un lob simplu, dar a cam ezitat până să se încumete să lobeze, însă viteza de reacție nu este chiar punctul său forte.

Meciul a fost rezolvat definitiv în minutul 60. Hlistei a fost în continuare foarte activ, de parcă știa că va juca doar o oră, și s-a deplasat la câteva faze pe dreapta, în preajma lui Musi, pentru a da vigoare mai mare acțiunilor pentru că fundașul dreapta Kouadio căuta mai mereu pasa înapoi. În amintitul minut aștepta mingea pe extremă, dar Musi a șutat plasat de la marginea careului, fără prea mari speranțe pentru Ciontoș!

La 3-0, R. Ion l-a înlocuit pe Hlistei și, în general, nu pare prea încântat de statutul de rezervă. Alternează fazele în care pare superficial cu cele în care își dorește prea mult, însă are potențial pentru a putea lupta cu șanse reale pentru un loc de titular. Grozavu a schimbat interii cu Mogoș și Cristea și atacantul central cu Vojtus, dominarea ieșeană s-a mai potolit, iar Marica a pornit în minutul 86 un contraatac din propria jumătate. N-a mai putut fi ajuns din urmă și l-a executat pe Ailenei, intrat în locul lui Jankov, stabilind scorul final la 3-1.

Jocul era însă deja decis și spuneam la început că trupa lui Leo Grozavu a cam atins maximum la nivelul exprimării în formula folosită. Vașvari și Martac nici n-au prins lotul, iar Plămadă n-a jucat deloc. Nu devine o referință meciul cu Progresul Spartac, dar a fost totuși o bună repetiție oficială pentru play-off.

CSM Politehnica Iași încheie sezonul regular pe locul 2, la egalitate de puncte, 40, cu liderul CSA Steaua București, care nu are drept de promovare. Oțelul este pe 3, cu 36 de puncte, Unirea Dej încheie pe 4, cu 32 de puncte, iar Dinamo și Gloria Buzău, cu câte 31 de puncte, sunt ultimele două formații calificate în play-off.

Luni a fost stabilit programul play-off-ului, fază în care se va porni cu punctele deja acumulate! Vom începe în maximum o săptămână la Galați, cu Oțelul, unde CSM Politehnica Iași a început și campionatul (scor 0-0), iar primul meci în Copou va fi cu Gloria Buzău, pe 1 aprilie. Urmează deplasarea la București pentru jocul cu CSA Steaua, apoi acasă cu Unirea Dej, iar turul va fi finalizat tot la București, cu Dinamo, așadar meciuri în deplasare cu formațiile considerate mai dificile.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași / Facebook.

Citiți și: Mitsubishi Outlander revine în Europa cu a patra sa generație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *