Echipa Belfoot Iași a câștigat ediția a XV-a a „Cupei Unirii” la minifotbal, competiție organizată de Asociația Județeană de Minifotbal Iași în parteneriat cu Federația Română de Minifotbal și Consiliul Local al Municipiului Iași. Formația pregătită de antrenorul Ionuț Știrbets și manageriată de Andrei Barnoschi s-a impus în finală cu 4-0 (1-0) în fața echipei Inter Traian Vaslui, prin golurile marcate de Ramon Gheorghe (două), Dumitru Șova și Ionuț Furtună (câte unul). Inter Traian este antrenată de Bogdan Gheorghiță și Gheorghiță Chirica și manageriată de Remus Mustățea.

Belfoot Iași s-a bazat pe următorul lot: Ioan Grigoraș, Ioan Știrbets – portari, George Agache, Ramon Gheorghe, Victor Apostol, Dumitru Șova, Andre Jose Cozma, Cătălin Aurelian Solomon, Cristi Ionuț Solomon, Bogdan Botezatu, Ionuț Furtună – jucători de câmp.

Menționăm că după accidentarea lui Grigoraș în sferturile de finală, poarta celor de la Belfoot a fost apărată cu mult succes de însuși antrenorul Ionuț Știrbets!

„Ne așteptam să fie un turneu greu, dar acești copii au jucat fabulos! Din optimi și până în finală au marcat 26 de goluri și au primit doar 4, ceea ce reprezintă o veritabilă performanță! Acest lucru mă face să fiu și mai încrezător pentru viitor. Pe această cale vreau să mulțumesc patronului echipei pentru încrederea acordată și să felicit acești copii minunați! Această echipă tânără va avea un viitor strălucit!”, ne-a declarat Ionuț Știrbets.

Medaliile de bronz au fost cucerite de o altă echipă ieșeană, Sporting, care a dispus cu 4-2 (2-2) în finala mică de Old Boys București, campioana de anul trecut. Sporting a punctat prin Andy Sinescu (două goluri), Răzvan Rusu și Ștefan Corjan (câte unul), în timp ce Old Boys București a marcat prin Ionuț Chirică și Andrei Brașoveanu.

La turneul desfășurat la Complexul Magic (Magic Stadium și Arena Magic Heineken) din campusul Tudor Vladimirescu au participat 28 de echipe, trei dintre acestea fiind din Anglia: FC Lions Luton, Corby Delta Tulcea și MK Argeș. De asemenea, au fost prezente la competiție trei echipe militare, Lupii Negri, Gemina Cluj și Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu Constanța.

La final, primele patru clasate au primit câte un trofeu din partea organizatorilor Dan Cojocaru și Paul Costaș, fiind acordate și patru premii individuale.

Gheorghe Ramon, de la Belfoot, a fost golgheterul competiției, cu 10 goluri, campionul mondial Vlad Mocanu, de la finalista Inter Traian Vaslui, a primit premiul pentru cel mai tehnic jucător al turneului, iar MVP-ul finalei a fost desemnat George Agache, de la Belfoot. Cel mai bun portar al competiției a fost ales Narcis Morariu, de la Inter Traian.

Au fost premiați la final și arbitrii competiției: Cezar Ionescu, Paul Tămaș, Cristian Fliter, Daniel Mirea (din România), Mod Istvan și Sorin Paraschiv (din Anglia). Europa a avut șase arbitri la Campionatul Mondial din Emiratele Arabe Unite, iar doi dintre ei au fost prezenți la Cupa Unirii (Mod Istvan și Cezar Ionescu).

Partenerul și unul dintre sponsorii turneului a fost aplicația Turneo, cea care a oferit și câteva statistici interesante la final: 252 de goluri marcate în cele 58 de meciuri, adică o medie de 4,3 goluri pe meci. Cea mai prolifică echipă a fost campioana Belfoot, care a marcat 34 de goluri în cele 7 meciuri jucate, adică o medie de 4,8 goluri pe meci! Cea mai disciplinată echipă s-a dovedit ACS Old Boys Piatra Neamț, care nu a primit niciun cartonaș galben. Premiul fair-play a fost acordat echipei FC Lions Luton, din Marea Britanie.

Citiți și: MG4 Electric a pășit cu dreptul și în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *