Alexandru Doroftei este student în ultimul an la Facultatea de Agricultură a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași. Ca și alți studenți de la USV, Alexandru are spirit de antreprenor și a propus un plan de afaceri pentru a-și pune proiectul în practică și pe baza unei sume nerambursabile. Chiar dacă ideea sa nu are o strânsă legătură cu Agricultura, USV l-a încurajat și astfel a dobândit 40.000 de euro nerambursabili, bani pe care i-a investit într-un atelier de broderie.

Un atelier de broderie personalizată poate fi o idee bună de afaceri având în vedere oportunitatea de finanțare din fonduri europene, precum și cererea de astfel de servicii, atât de către persoanele fizice, cât și de corporații sau instituții. 

„Prin atelierul de broderie reușim să personalizăm echipamente de lucru și diferite articole vestimentare, după bunul plac al clienților. Această idee a pornit de la vechiul business pe care-l făceam. Fiind pe partea serviciilor, pe parte de evenimente, am văzut cerința pe care o au unii potențiali clienți și ne-am propus să punem culoare în produsele necesare în cadrul evenimentelor personale, dar și într-un business profitabil. Facultatea m-a ajutat foarte mult să înțeleg afacerea, ca și antreprenor, mi-a dezvoltat competențele pe parte de înțelegere a pieței și pentru a reuși să prezint brand-ul meu în fața potențialilor clienți”, a transmis Alexandru Doroftei.

O zonă pe care o are în vedere studentul ieșean este cea a unităților de învățământ unde apar solicitări de personalizare a uniformelor școlare.

„Sub brand-ul nostru, embroshop.ro, putem personaliza de la articole de botez, articole pentru copii și adulți, până la articole necesare în HoReCa sau construcții, cu alte cuvinte tot ce se poate personaliza. Față de concurența existentă pe această piață, atât la nivel local, cât și regional, un mare avantaj de care noi dispunem este prețul mic pe care îl putem oferi, dar și timpul de execuție, având în vedere faptul că mașina pe care am achiziționat-o este de tip industrial și poate lucra în trei schimburi”, a mai punctat studentul de la USV Iași.

Reamintim că USV Iași a oferit pentru cele mai bune idei de afaceri un sprijin financiar de 40.000 de euro, nerambursabil, prin intermediul proiectului e-Antreprenor, coordonat de către Universitate și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional, prin care s-a urmărit conștientizarea și promovarea atitudinii pozitive față de cultura antreprenorială și informarea corectă, în timp real, cu privire la oportunitățile din mediul de afaceri.

Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași.

Citiți și: MG4 Electric a pășit cu dreptul și în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *