Baza Sportivă Ciric din Iași va găzdui în perioada 10-23 iulie două atractive turnee de tenis. În prima săptămână este programată ediția a IV-a a „Concord Iași Open”, turneu cu statut ATP Challenger 100, iar între 17 și 23 iulie se va desfășura ediția a II-a a „BCR Iași Open”, turneu WTA 125.

Ultimele noutăți despre cele două turnee au fost anunțate în cadrul unei conferințe de presă, desfășurată vineri, la Baza Sportivă Ciric. Au fost oferite detalii despre îmbunătățirile aduse bazei și spațiilor adiacente față de ediția trecută, despre cei mai importanți jucători și jucătoare ce vor evolua la Iași, despre programul meciurilor, fiind totodată lansat apelul ca spectatorii ce vor dori să asiste la cele două turnee să ajungă la Baza Ciric fără mașină proprie, locurile de parcare în imediata apropiere a bazei fiind practic inexistente!

„Deschidem o nouă pagină dintr-un șir început în urmă cu patru ani împreună cu domnul Andrei Oriță (n.r. – proprietarul licențelor turneelor). Iașul va deveni capitala tenisului românesc începând cu 10 iulie. Investiția noastră este de 1.200.000 de lei. Sperăm să putem duce aceste turnee mai departe” – Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Patru ani au trecut extrem de repede, parcă mai ieri încercam să organizăm prima ediție. Pe tabloul principal îi avem acum, dintre români, pe David Nicholas Ionel, ieșeanul Cezar Crețu și Filip Jianu (n.r. – ultimii doi cu wild-card-uri), mai sunt Radu Albot, jucător din prima sută în clasamentul ATP Live, principalul favorit, dar și jucători cu titluri câștigate la activ, cum sunt Christian Garin, Pablo Cuevas sau Lucas Pouille. La feminin, reușim să avem un progres cu privire la numele jucătoarelor confirmate. Primii doi capi de serie sunt din România, Irina Begu și Ana Bogdan. Irina Begu a renunțat să meargă la Palermo, pentru a-și apăra titlul cucerit anul trecut, și a venit la Iași, iar Ana Bogdan va veni să-și apere trofeul câștigat trecut. Ana a dat un exemplu de fair-play și de atașament față de acest turneu” – Andrei Oriță.

„Mă bucur să fiu din nou aici, sunt foarte mândru de ceea ce a realizat Andrei Oriță împreună cu Primăria Iași. Sperăm ca ambele concursuri să aibă cât mai mulți spectatori, vor fi meciuri extraordinare, tablourile la fete și la băieți sunt mai puternice ca niciodată. Jucătorii noștri au crescut în clasament și sperăm să avem și la băieți reprezentanți în fazele finale, cum am avut la fete, anul trecut. Vă așteptăm la tenis, pentru că vor fi două săptămâni de spectacol” – Andrei Pavel, directorul „Concord Iași Open”.

„Este o bucurie pentru mine să fiu aici, am ocazia să joc acasă la acest eveniment foarte frumos organizat și le mulțumesc organizatorilor pentru ocazia oferită de a putea să joc la Iași. Meciurile cu adversari mai mari sunt cele care ne cresc și sunt bucuros că vom avea jucători valoroși aici. Astfel prindem experiență și putem urca în clasament. Eu m-am pregătit foarte bine, sunt încrezător și îmi doresc să fac o figură frumoasă, iar rezultatele să se vadă pe teren. Vă invit pe toți să ne bucurăm de acest eveniment” – Cezar Crețu.

„Ne bucurăm să fim și anul acesta, pentru al treilea an consecutiv, un partener de încredere al unui proiect relevant în comunitatea ieșeană. Pe măsură ce anii au trecut ne-am dat seama că avem multe în comun cu sportul în general, dar și cu sportul alb în special” – Gabriela Musteață, Director Group Retail BCR.

„În prima săptămână, de luni până joi, vom avea sesiunea de zi, de la ora 11:00, iar sesiunea de seară va începe la ora 18:30, când se va juca un singur meci. Începând de vineri, sesiunea de zi va începe la ora 13:00, iar sesiunea de seară la ora 19:00. Iar în week-end, când vom avea semifinalele și finalele ATP, dar vor începe să ajungă și jucătoarele, pentru turneul WTA, programul va fi aglomerat. De aceea, semifinalele și finalele ATP se vor juca începând cu ora 13:00, pe terenul central, iar pe terenurile 5 și 6 vor avea loc calificările pentru turneul feminin. În a doua săptămână, consacrată turneului BCR Iași Open, sesiunea de zi va începe la ora 13:00, iar sesiunea de seară va avea două meciuri și va începe la ora 17:30. Semifinalele și finalele BCR Iași Open se vor disputa cu începere de la ora 12:00, sâmbătă, iar duminică sunt programate finala de dublu și cea de simplu, nu mai devreme de ora 14:00. Asta în situația în care nu avem o jucătoare în ambele finale, cum s-a întâmplat anul trecut” – Maria Tudor, director de comunicare Iași Open.

Citiți și: Totul despre Peugeot 208 facelift, inclusiv E-208! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *