Pugiliştii de la Clubul Sportiv Municipal Iaşi continuă să se pregătească în aer liber sub comanda antrenorului Radu Zarif, rămas deocamdată singur după pensionarea antrenorului emerit Constantin Dreer. De trei ori pe săptămână – lunea, miercurea şi vinerea – ei lucrează, de la ora 18:00, în Parcul Ciurchi, din cartierul „Tătăraşi”, acolo unde sunt aşteptaţi copii între 10 şi 15 ani ce vor să practice boxul. „Foarte important este să se ştie că la clubul nostru cursurile sunt gratuite, nu sunt percepute taxe pentru cei care practică boxul de performanţă”, ne-a declarat Radu Zarif, care a menţionat că pune bazele unei noi echipe de tehnicieni care să lucreze cu sportivii de la CSM Iaşi. Cele mai mari şanse de a fi angajat pe locul rămas liber le are Benone Marcu, care a antrenat la Gym Box Iaşi, iar din echipă vor mai face parte instructorii Dragoş Marin şi Claudiu Surcică, pe bază de voluntariat. „Am mare încredere că împreună putem descoperi şi forma pugilişti valoroşi la CSM Iaşi”, susţine Zarif.

Antrenorul de la CSM Iaşi va pleca însă de pe 1 august să dea o mână de ajutor la pregătirile lotului naţional de juniori al României, dar până atunci va fi deja cristalizată echipa tehnică de la gruparea ieşeană. „Am decis că este mai bine să merg la lotul naţional, deoarece dacă stăm doar la Iaşi ne-ar fi mai greu să putem progresa. După această perioadă de pauză forţată vrem să vedem la ce nivel au ajuns cei mai juniori din ţară şi am convocat un lot lărgit, de treizeci de sportivi, pentru două săptămâni, la Mangalia”, a menţionat Radu Zarif.

El va merge la lotul naţional de juniori cu elevul său, Raul Ristache (categoria de greutate 54 kilograme), dar şi cu alţi trei pugilişti ieşeni: Alexandru Boboc (52 kg), Ionuţ Chiriac (48 kg), ambii pregătiţi de antrenorul Nicolae Chipirog la Nicolina Iaşi, şi Cornel Botezatu (52 kg), pregătit de antrenorul Ion Băetu la AS ComVal Valea Lupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *