La conferința de presă desfășurată joi în Copou, antrenorul Leo Grozavu n-a venit însoțit de un jucător, ci de un reprezentant al conducerii grupării ieșene pentru a explica transferul lui Luis Phelipe la FCSB, mutare anunțată imediat după meciul câștigat vinerea trecută cu UTA (scor 1-0). Se știa de perpetua criză financiară ce tot stăpânește Copoul, dar managerul executiv a spus răspicat care a fost principala cauză pentru care clubul a fost nevoit să renunțe la cel mai spectaculos jucător al său, dezvăluind și alte amănunte picante din culisele înțelegerii cu Gigi Becali, finanțatorul FCSB.

Managerul executiv Florin Briaur a venit la conferința de presă de ieri cu o poezie învățată ca pentru o banală serbare de Crăciun. La repetiția efectuată cu o zi înainte îi ieșise bine, deși a spus el că „sonorizarea” i-a cam jucat feste și nu prea s-a auzit tot ce a spus. Joi a pus pe tapet, în primă fază, numai lucruri știute, insistând pe datoriile pe care le are clubul mai ales față de angajați, unii dintre ei cu salarii foarte mici. Mai ușor probabil ar fi de spus unde n-are datorii Poli Iași, iar Briaur a recunoscut, după ce s-au oprit camerele, că ar mai vinde un jucător dacă ar fi posibil. Presiunea ce apăsă pe umerii clubului este una consistentă, însă managerul executiv de la Poli Iași a precizat cât s-a putut de clar ce anume a fost determinant în luarea deciziei privind Luis Phelipe.

„Când credeam că începem să ținem în frâu torentul datoriilor, au apărut cele două procese cu Ciprian Paraschiv (n.r. – fost președinte executiv), de peste 300.000 de euro, și cu Sergiu Melinte (n.r. – fost director de marketing), de 50.000 de euro. Aceste datorii ne-au determinat practic să transferăm un jucător pentru a putea pansa cât de cât rana, nici vorbă s-o vindecăm! Fără 200.000 de euro pe Luis Phelipe probabil am fi închis ușile și am fi plecat! Poate părea o sumă mică, dar eu cred că acea cotă de 20% pe care o avem dintr-un eventual viitor transfer îl vor face pe brazilian cel mai scump fotbalist din istoria Iașului”, a declarat Florin Briaur.

Scos un pic din rutina „poeziei”, Briaur a reacționat bine și a precizat că transferul la FCSB a fost negociat nu doar de Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director, și de toată conducerea clubului, dar fără a-l consulta pe Grozavu! Întrebat dacă s-a încercat prelungirea contractului lui Luis Phelipe, Briaur a răspuns afirmativ.

„După meciul cu Farul Constanța, din turul sezonului regulat, când au apărut primele semnale că l-ar vrea Gigi Becali, am dorit să-i prelungim angajamentul, dar jucătorul n-a vrut. Ne-au propus agenții săi să ne ofere 50.000 de euro pentru un împrumut în străinătate, dar n-am acceptat. Am auzit după ce am semnat cu FCSB că l-ar fi dorit și Rapid, dar la noi n-a ajuns nicio ofertă. N-am putut să-l dăm pe mai mult de 200.000 de euro, sumă care, repet, este excelentă în acest moment. Acum un an, tot în decembrie, ne-am confruntat tot cu o situație foarte grea și Cornel Șfaițer a împrumutat clubul cu 560.000 de euro. N-am reușit să ne achităm nici de această datorie, dar ne păsuiește, este înțelegător, însă fără acei bani chiar că am fi închis definitiv porțile”.

Tot ce a spus Florin Briaur puteți urmări în înregistrarea de mai jos, în care antrenorul Leo Grozavu s-a referit la meciul de sâmbătă (ora 17:00), din deplasare, cu CS Universitatea Craiova, din etapa a XX-a a sezonului regulat, a cincea a returului și penultima a anului.

„Nu mergem ca la tăiere, sunt încrezător după ultimele meciuri. Am ajuns la un nivel superior față de cel din primele etape și îmi amintesc că în tur am clacat în Copou abia după acea eliminare (n.r. – a lui Roman), după ce șaizeci de minute am jucat bine. Nu avem probleme deosebite de lot, îl iau în calcul chiar și pe Luis Phelipe”, a precizat Leo Grozavu.

Citiți și: ACAROM taxează prompt „noile măsuri anunțate de Guvernul României”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *