Vreme ideală pentru fotbal în prima zi de februarie pe un decent teren sintetic în Copou. Trupa lui Leo Grozavu s-a confruntat într-un meci amical cu divizionara a treia Ceahlăul Piatra Neamț, de care a dispus cu 2-0, scor stabilit în prima repriză de Dumitru și Mogoș. Ultima verificare înainte de cantonamentul din Antalya, programat între 6 și 16 februarie, va avea loc vineri, de la ora 12:00, tot în Copou, probabil tot pe terenul sintetic, cu Foresta Suceava, liderul seriei din care face parte și Ceahlăul.

Formația nemțeană s-a prezentat în Copou cu câțiva jucători trecuți în ultimii ani pe la CSM Politehnica Iași, toți în linia de mijlocași din spatele atacantului central: Anton (a încheiat anul în Copou), P. Petre și Ștefănescu (la fel de tehnic). Ei însă n-au prea putut crea pericol la poarta apărată de Brînză, deoarece formația trimisă pe teren de Grozavu a avut un bun joc de posesie și nu prea i-a permis Ceahlăului să treacă de centrul terenului.

Fundașii laterali Kouadio și Ștefanovici au stat mai mult în jumătatea adversă, susținându-i în flancuri pe Dumitru și Musi, ambii cu foarte multă poftă de joc. Cristea a coordonat bine jocul, secondat cu brio de Mogoș, ei evoluând cu dezinvoltură și pentru că „spatele” le era asigurat de Vașvari.

Dumitru a prefațat deschiderea scorului când a luat o acțiune pe cont propriu pe dreapta în colțul careului, s-a deplasat spre centru și a șutat plasat, la colțul lung, cu stângul, dar balonul a lovit bara! Dumitru a făcut schimb de benzi cu Musi și în minutul 39 a sprintat din stânga spre poarta adversă, pasa a venit la timp de la Mogoș, a preluat perfect, l-a driblat pe portarul nemțean și a finalizat în poarta goală! Cristea a încununat evoluția sa bună din prima repriză, ca de altfel a întregii echipe, cu o boltă peste apărarea adversă, Mogoș a șutat de la 14 metri, portarul advers a atins mingea, dar n-a putut-o împiedica să intre în plasă!

Tincu și Vașvari au plecat împreună spre vestiare, iar Ciaun a scăpat de postul de fundaș central, care nu prea i se potrivește, gafând în prima repriză în fața lui P. Petre. Fundași centrali au jucat Plămadă și Katanec, iar în locul lui Vașvari a intrat cu mult curaj juniorul Fărcaș, cu o alură care-l recomandă și ca stoper, el expediind două șuturi din afara careului la scurt timp unul de celălalt. Dumitru i-a lăsat locul lui Hrib, care și el a manifestat poftă de joc, dar schimbările operate de Grozavu au redus din acuratețea jocului din prima repriză, chiar dacă pe teren au apărut Hlistei și R. Ion pe benzi, dar și Vojtus, atacantul central debutând astfel sub culorile Iașului. La Ceahlăul a mai atras atenția Neicuțescu, formația nemțeană a fost ceva mai prezentă în jumătatea ieșeană, dar fără să amenințe poarta apărată pe final de Ailenei (de la Dante Botoșani), care probabil va fi al treilea portar ce va pleca în cantonamentul din Antalya.

Victorie ieșeană fără dubii, cu o primă repriză bună, în care protagoniști au fost jucători tineri.

CSM Politehnica Iași a evoluat în următoarea alcătuire: Brînză (’68 Ailenei), Kouadio (’75 Olăeru), Tincu (’46 Plămadă), Ciaun (’46 Katanec), Ștefanovici   – Vașvari (’46 Fărcaș) –  Dumitru (’51 Hrib), Cristea, Mogoș (’65 R. Ion), Musi (’65 Hlistei) – Istratie (’58 Vojtus).

Așadar, Cristea și Ștefanovici au fost integraliști miercuri, iar în tribună i-am zărit, printre alții, pe Martac, Marchioni, Lică, Roman și Itu, ceilalți fotbaliști din lot care n-au jucat fiind Jankov, Finica, Harrison, Telcean și Gău. Lică și Telcean se confruntă cu cele mai dificile probleme medicale din lot, ei ratând această importantă perioadă de pregătire.

Citiți și: Dacia deschide comenzile pentru prima ediție de colecție Duster – „Mat Edition”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *