Sala Unirii a Cinematografului „Victoria” va fi gazda ediției din acest an a Galei Laureaților Sportului Ieșean, eveniment organizat de Primăria Iași în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport Iași. Rămâne de văzut dacă la acest eveniment se va asocia, ca și anul trecut, Consiliul Județean Iași, și, bineînțeles, suma cu care va contribui la premierea celor mai buni sportivi și antrenori ai județului pe anul 2022.

V-am oferit deja topul întocmit cu destulă întârziere de Direcția Județeană pentru Sport Iași, top care însă va fi, cum am mai spus, unul al tristeții pentru că șase dintre performeri au părăsit deja Iașul – canotoarele Andrada Moroșanu, Manuela Lungu (transferate la Rapid) și Amalia Azoiței (Dinamo) și sabrerii Matei Cîdu, Alexandru Zmău (ambii la Steaua) și Casian Cîdu (16 ani – Dinamo) -, iar canotoarea Andra Filote s-a lăsat de sport după ce anul trecut devenea campioană europeană! Este deopotrivă și un top al rușinii pentru că Iașul n-a făcut mai nimic ca să țină pe loc acești sportivi pentru care ar fi avut minimum de cheltuieli, deoarece ei se pregătesc la loturile naționale sau chiar olimpice!

Cei mai buni sportivi ai Iașului vor fi premiați așadar în Sala Unirii a Cinematografului „Victoria”, data fiind stabilită pentru 17 martie. Primăria Iași a propus un buget de 50.000 de lei pentru acest eveniment, însă ar trebui să știe că Iașul mai are și alți sportivi merituoși.

Judoka Vlăduț Simionescu, de la CS Politehnica Iași, rămâne cam singurul sportiv cu rezultate notabile la seniori și rămâne unul dintre foarte puținii candidați ai Iașului pentru calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024, așa că n-ar trebui să lipsească dintre cei mai buni sportivi ai Iașului, unde i s-ar putea alătura un alt judoka, Tudor Moșoi (CSS „Unirea” Iași-CS Politehnica Iași), unul din cei mai buni cadeți ai României!

Culturistul profesionist Georgian Anghel-Birică a fost singurul român calificat la Mr. Olympia 2022, la Las Vegas, competiția supremă a culturismului, și cu siguranță ar fi meritat inclus în top la disciplinele neolimpice, nefiind deloc exclus ca însăși calificarea la Mr. Olympia să fi echivalat lejer cu o medalie de aur ce se acordă la un Campionat Mondial!

Luptătorul Ștefan Lătescu, de la Scorpions Iași, n-a renunțat deocamdată la box și nici să încerce calificarea la Paris 2024, dar în 2022 a excelat în kick-boxing, totul culminând cu prestația de excepție de la gala K-1 de la Osaka, unde a dat toate pronosticurile peste cap și l-a învins înainte de limită pe campionul mondial, neînvins până atunci la profesioniști!

Dacă tot am amintit de box, poate n-ar trebui chiar așa ușor trecut cu vederea că Eusebiu Tîrzoman, de la ACS Valea Lupului, a devenit campion național de seniori în chiar primul său an de concurs la această categorie de vârstă, iar Marian Chiriac, de la Nicolina Iași, este campion național Under 22.

Poate vor fi din nou acordate premii pentru speranțele sportului ieșean și ar trebui luat în calcul Rareș Sorocianu, de la Trisport Iași, pentru că este primul campion național la înot din istoria Iașului, precum și atletul Ștefan Cobjuc, de la CSS „Unirea” Iași.

Sportivii Masters poate ar fi cazul să fie și ei mai mult băgați în seamă, așa cum se întâmplă la CS Politehnica Iași, anul 2022 fiind al lui Marin Chirazi, care a devenit campion mondial la judo! Atleții îi au ca vârf de lance pe soții Mariana și Ionuț Pârju, la tenis de masă Mariana Gaftea participă nu doar la cele mai importante competiții la categoria sa de vârstă, dar evoluează cu succes și în echipa Politehnicii ce activează în Superliga feminină, ea aducând punctul ieșean în meciul cu campioana en-titre, Steaua București (cu Bernadette Szocs, numărul 26 mondial, și Andreea Dragoman în componență, adică două din cele trei titulare în echipa României!), iar fosta multiplă campioană națională la badminton, Alina Popa-Pieptu, acum antrenoare la CS Politehnica, nu prea ratează nicio competiție de prim rang!

Citiți și: Dacia deschide comenzile pentru prima ediție de colecție Duster – „Mat Edition”

4 thoughts on “Gala Laureaților Sportului Ieșean va avea loc în martie, la Sala Unirii! Ce sumă a propus Primăria Iași, ce performeri n-ar trebui să lipsească de la acest eveniment!  

  1. Exista doua la Iași doua echipe care sunt campioane naționale și câștigătoare ale Cupei României! Junioarele și senioare le la rugby 7 de la Politehnica! Rugby 7 este și sport olimpic!

  2. Fata mea Iosub Ioana Antonia în pereche cu Paraschiv Mihai este Campioană europeană și vicecampioană mondială la dans sportiv secțiunea show dance în 2022! Felicitări tuturor, sportivi, antrenori și părinți, sănătate și mult succes mai departe!

  3. Sa lăsam rezultatele naționale, campioni naționali tot am avut , sa ne aducem aminte de scrima, unde la fete au fost ani de zile neînvinse la juniori , dublu campioane naționale la seniori , băieți la fel la juniori și U23 nu era nimeni in țara sa ii bata. Acum la scrima au rămas doar sa stai in 2 sportivi care mai scot un rezultat internațional. Rezultatele internaționale chiar sunt importante și pentru acele rezultate muncesc toți sportivi de la cluburi sau loturi! Vlăduț Simionescu ar trebui sa aibă propriul premiu nici sa nu fie nevoit de vreo lista , acest sportiv a primit zeci de oferte din țara dar a ales sa rămână in orașul nostru “scup si drag” care își bate joc de sportivi cu premieri de câteva sute de lei , dar nimeni nu știe cât stau plecați de acasă , câte probleme au la școala, liceu sau chiar facultate… unde acestia ar trebui înțeleși si susținuți nu trasi la răspundere si certați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *