La Brașov s-a încheiat ediția din acest an a Campionatelor Naționale de box Under 22 cu un succes de prestigiu pentru cei trei pugiliști ieșeni prezenți în concurs: toți au devenit campioni și vor reprezenta România la Campionatul European Under 22, programat în martie, la Zagreb.

Sursa foto: News Bv.

Și-a respectat blazonul de campion

Marian Chiriac (20 ani), pregătit de antrenorul Nicolae Chipirog la CS Nicolina Iași, s-a prezentat la Brașov din postura de campion național en-titre, la categoria de greutate 63 kilograme. El și-a respectat blazonul de campion și a cucerit o nouă medalie de aur, de această dată la 60 kilograme.

„Marian a boxat din nou foarte bine, a confirmat valoarea pe care o are, iar acum va avea ocazia să urce pe podium și la Europenele Under 22”, ne-a declarat Nicolae Chipirog.

„Primul obiectiv al anului a fost atins cu succes. De acum muncim și ne pregătim să cucerim o medalie cât mai strălucitoare la Campionatul European Under 22”, a menționat Marian Chiriac.

Iar și-a întrecut clar rivalul!

Înaintea lui Marian boxase în gala finală Eusebiu Târzoman (19 ani), pregătit la ACS Valea Lupului de antrenorul Ion Băetu, cel care anul trecut devenea campion național de tineret la 60 kilograme. Acum a boxat la 57 kg, iar în finală s-a întâlnit cu rivalul său Adrian Preda (Pitești), pe care l-a învins clar și de această dată, piteșteanul fiind numărat în prima și în a treia repriză.

„Eusebiu are medalii de bronz la Europene când era cadet, respectiv junior, dar acum este totuși greu de crezut că ar putea urca pe podium într-o competiție cu sportivi cu doi-trei ani mai în vârstă ca el. Va fi însă un concurs în care va acumula experiență și în care o surpriză plăcută nu poate fi scoasă chiar total din calcule”, ne-a declarat Cătălin Cruceanu, președintele ACS Valea Lupului.

Eusebiu este încrezător în privința Europenelor: „Meciul din finală a fost unul tare, dar mi-am dorit mult să câștig, iar partida din semifinalele am terminat-o repede, în prima repriză. Pentru Europene am obiectiv să iau medalia cea mai strălucitoare”.

A opta medalie de aur la doar 20 de ani! Rămâne neînvins în box!

Ștefan Lătescu (20 de ani), pregătit de antrenorul Mihai Constantin la Scorpions Iași, rămâne neînvins în boxul românesc și după competiția de la Brașov, unde a cucerit, la +92 kg, a opta sa medalie de aur! Adversarul său din sferturi nici n-a mai urcat în ring, în semifinale a câștigat la puncte, iar oponentul său din finală, Daniel Dobrean (Timișoara), campion anul trecut la tineret, a abandonat în prima repriză!

„L-am «pierdut» pe Ștefan timp de o lună, va merge în cantonamentul lotului național la Bascov. Acum are 104 kilograme, greutate pe care o simte mult mai bine. Va fi foarte dificil la Europene, dar eu aștept de la Ștefan să urce pe podium”, ne-a declarat antrenorul Mihai Constantin.

„Am început acest an în forță și sunt în formă maximă pentru tot ce va urma! Sunt neînvins în box și așa voi rămâne! Îmi doresc să duc steagul României pe cea mai înaltă treaptă la Europenele din Croația! Așa cum am câștigat aici, o voi face și acolo. Vă mulțumesc tuturor că îmi sunteți aproape și mă susțineți!”, ne-a declarat Ștefan Lătescu.

Citiți și: Honda HR-V e:HEV – Dați muzica mai tare, treceți pe SPORT, apăsați accelerația și bucurați-vă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *