Ștefan Lătescu nu participă la Cupa României la box, de la Iași! Motivul pentru care supergreul ieșean de 19 ani a luat această decizie! Există însă și o veste bună!

Luptătorul Ștefan Lătescu (19 ani), pregătit de antrenorul Mihai Constantin la Scorpions Iași, a înregistrat o nouă victorie miercuri în circuitul „Dynamite Fighting Show”, însă nu va participa la Cupa României la box pentru seniori, competiție ce se va desfășura săptămâna viitoare în Sala Polivalentă. Menționăm că Ștefan (elev la LPS Iași, în clasa a XII-a unde diriginte este prof. Gica Agafiței) a cucerit anul trecut medalia de aur la Campionatul Național de box pentru seniori la categoria de greutate +91 kilograme.

Ștefan Lătescu, Mihai Constantin

„Ștefan s-a hotărât ca în prima parte a acestui an să se concentreze în special pe activitatea școlară. El are rezultate bune, dar vrea să se pregătească temeinic pentru susținerea examenului de bacalaureat. Își dorește o medie cât mai mare, deoarece vrea să devină student la Facultatea de Educație Fizică și Sport Iași. Pregătirea sportivă n-a întrerupt-o, dar nu-și permite să lipsească mai mult de câteva zile de la școală. Din acest motiv nu s-a mai putut prezenta în cantonamentul lotului național de box, de la Bacău. Pentru competiția de săptămâna aceasta a lipsit trei zile de la școală. Ar fi participat însă la Campionatele Europene de box Under 22 dacă n-ar fi fost amânate”, ne-a declarat Mihai Constantin.

Ștefan Lătescu, Bogdan Dinu

Antrenorul ieșean susține că ar fi luat în calcul prezența lui Ștefan la Cupa României pentru seniori dacă elevul său n-ar fi acuzat o accidentare la mâna stângă. „Chiar este ușor accidentat și nu vrem să riscăm ceva mai grav”, a spus Constantin, el demontând zvonurile care susțineau că Ștefan Lătescu a abandonat deja nu doar boxul amator, ci boxul, deși a parcurs recent o sesiune de sparring cu Bogdan Dinu, locul 3 mondial al versiunii WBA. „Nu avem deloc de gând ca Ștefan să ia Bac-ul după 20 de ani și nici nu vrem să ajungă pe la 30 de ani fără să se fi ales din sport cu măcar o garsonieră. Pe lângă faptul că a reușit un meci bun săptămâna aceasta, el a avut și o bursă bună, așa că avem mare grijă cum își croiește cariera sportivă. Sigur însă este că Ștefan nu abandonează boxul, unul din obiectivele sale fiind să ajungă la Jocurile Olimpice. Totul trebuie făcut pas cu pas, cu multă răbdare”, ne-a mai spus Mihai Constantin.

CLICK AICI pentru a citi despre Academia generatoare de emoție – Academia Didi Junior Iași!

Volkswagen Crafter de 752.000 kilometri la AutoMitric Suceava! Recordul este însă departe de a fi atins!

Iașul nu poate găzdui confruntarea de baraj pentru Superliga feminină de tenis de masă! Promovarea se joacă la Tomești!

„Concord Iași Open” 2021 se pune în mișcare! Încep lucrările la Baza Ciric pentru cel mai important turneu de tenis din România!

Sursa foto: Ștefan Lătescu, cont personal Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *