Campionii de la Ruginoasa s-au răspândit prin țară: câte doi la Cluj-Napoca și Craiova, câte unul la „Academia Hagi” și Bacău! Rezervorul de talente n-a secat încă!

Liderul formației Unirea Ruginoasa care a cucerit „Cupa Satelor” în 2019 a fost Iulian Curcă (născut în anul 2006), jucător transferat acum un an la Universitatea Cluj. El a participat în urmă cu o săptămână la o acțiune de pregătire și selecție pentru constituirea lotului reprezentativei României Under 15, la care cei 55 de jucători convocați au fost supervizați de Ioan Geolgău. „Încă nu au fost anunțați oficial jucătorii reținuți pentru etapa următoare de selecție, însă, din informațiile mele, Iulian a lăsat o impresie excelentă. Probabil vor fi păstrați 30 de jucători, dar mi s-a spus că fostul meu elev este nu de primii 30, ci de primii 15! Eu am mare încredere în potențialul lui Iulian Curcă”, ne-a declarat Constantin Cerneuțanu, antrenorul cu care Ruginoasa a cucerit „Cupa Satelor”, el făcând acea echipă să practice un joc ce a atras atenția multor cluburi din țară.

Iulian Curcă

Iulian Curcă n-a plecat singur la Universitatea Cluj, ci împreună cu Ionuț Olăeru și Florin Doroftei, ambii născuți tot în 2006. „Florin a fost golgheterul competiției naționale pe care am câștigat-o în 2019, dar nu s-a acomodat la Universitatea, unde erau mai mulți jucători pe postul său, iar lui nu i se acordau prea multe minute. Acum evoluează pentru CSS Craiova, directorul Alin Staicu declarându-se mulțumit de fostul nostru jucător”, a menționat Cerneuțanu.

Nu doar Doroftei joacă pentru CSS Craiova, ci și colegul său de la Ruginoasa, Alin Bostan (2006), în timp ce despre Dănuț Nechifor (2007) v-am mai informat că a ajuns om de bază în grupa sa de la Academia „Gheorghe Hagi”, acolo unde spre sfârșitul anului trecut au fost chemați pentru probe de joc alți trei micuți fotbaliști de la Ruginoasa: Marian Olăeru, fratele lui Ionuț, Denis Panciuc și Cătălin Axinia (născuți în 2007). „Acțiunea s-a încheiat însă după doar câteva zile, din cauza noului coronavirus, dar va fi reluată în vară și vor fi chemați din nou”, a precizat Constantin Cerneuțanu.

Constantin Cerneuțanu

Un alt jucător născut în 2007, Adrian Olteanu, a fost transferat la FC Bacău Academia „Cristian Ciocoiu”, acolo unde s-a întâlnit cu alți doi fotbaliști inițiați la Ruginoasa – Vlăduț Bălășel și Răzvănel Dinu (născuți în 2005). „Ne bucurăm că jucătorii noștri au intrat și în atenția LPS Iași, antrenorul Cristi Ungureanu solicitându-l pe portarul Giani Mocanu, născut în 2005. Avem un fundaș stânga de certă perspectivă, Robert Hâra, an de naștere tot 2005, dar se pare că nu este nevoie de el la CSM Politehnica Iași…”, ne-a mai spus Cerneuțanu.

Citiți și: „Concord Iași Open” 2021 se pune în mișcare! Încep lucrările la Baza Ciric pentru cel mai important turneu de tenis din România!

Citiți și: Iașul nu poate găzdui confruntarea de baraj pentru Superliga feminină de tenis de masă! Promovarea se joacă la Tomești!

Sursa foto cu Iulian Curcă: FRF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *