Iașul face legea la pistol în România, dar tot aurul la pușcă s-a dus la Steaua odată cu fostul său sportiv și, deocamdată, se mulțumește cu argintul!

Alexandru Saucă, Vlad Săcăleanu, Ioan Săcăleanu, Vlad Iacob

Etapa finală a Campionatelor Naționale de tir pentru seniori (probe de glonț) s-a încheiat la București cu un bilanț de excepție pentru sportivii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorii Ioan Săcăleanu (pistol) și Mihai Axinte (pușcă): douăsprezece medalii, dintre care patru de aur, patru de argint și patru de bronz. La fel de bine însă palmaresul putea cuprinde încă patru medalii de aur dacă Iașul ar fi reușit să-l păstreze pe pușcașul Dragomir Iordache, plecat la Steaua București, club care se mai bazează și pe o legendă a tirului mondial, maghiarul Petre Sidi!

Două medalii de aur și una de bronz dintr-un foc!

Prima zi de concurs pentru CS Politehnica Iași a fost una plină de succes în proba de pistol liber: două medalii de aur și una de bronz! Alexandru Saucă și-a respectat blazonul de multiplu campion național și și-a trecut în palmares o nouă medalie de aur, Vlad Săcăleanu a cucerit medalia de bronz, în timp ce juniorul Vlad Iacob s-a clasat al șaselea.

Rezultatele de la individual au propulsat CS Politehnica Iași pe primul loc în competiția pe echipe, cucerind medalia de aur cu un avans consistent față de următoarea clasată.

„Oricât m-aș fi așteptat eu să cucerim aceste medalii nu puteam fi sigur nici 80%. Au fost și emoții, Saucă impunându-se la ultimele focuri. Vlad Săcăleanu a început mai slab, dar a avut o revenire fantastică și a urcat pe podium, iar Vlad Iacob și-a corectat recordul personal”, a declarat Ioan Săcăleanu pentru pagina oficială pe Facebook a CS Politehnica Iași.

Surprize până la urmă… plăcute!

Surpriza probei de pistol standard a fost că Vlad Săcăleanu n-a cucerit medalia de aur, dar titlul de campion național a fost adjudecat tot de un performer de la CS Politehnica Iași, Alexandru Saucă. În competiția echipelor, CS Politehnica Iași, în aceeași componență ca la pistol liber, a ocupat locul al treilea.

Sâmbătă a fost prima zi de concurs pentru pușcașii de la CS Politehnica Iași. În componența Adi Ioviță, Mihai Axinte și Vlad Rotariu, CS Politehnica Iași a devenit vicecampioană națională în proba de 60 focuri culcat echipe, medalia de aur fiind cucerită de Steaua București, cu fostul nostru sportiv, Dragomir Iordache, printre protagoniști.

Pe locul 2, Mihai Axinte, Vlad Rotariu și Adi Ioviță. Pe locul 1, primul din stânga este Dragomir Iordache.

Mihai Axinte a concurat alături de Justina Dumbravă și în proba mixtă, ei ocupând locul al cincilea, iar duminică este programată proba de 3×40 focuri.

Nici o zi fără medalie de aur!

CS Politehnica Iași a cucerit o medalie de aur și în ultima zi de concurs, de această dată titlul de campion național revenindu-i lui Vlad Săcăleanu, în proba de pistol viteză.

„Prin revenirea lui Vlad, CS Politehnica Iași pot spune că a revenit în fruntea pistolului românesc. Alexandru Saucă este cel mai bun la precizie, iar Vlad Săcăleanu este cel mai bun la viteză, în timp ce juniorul Vlad Iacob va începe și el, de anul viitor, să aibă un cuvânt tot mai greu de spus și la seniori. Revenim acasă cu un bilanț foarte bun, rezultatele obținute sunt pe măsura muncii depuse timp de un an”, a precizat Ioan Săcăleanu pe pagina oficială a grupării ieșene.

Pușcașii au încheiat în forță concursul! În proba de 3×40 focuri, CS Politehnica Iași a devenit de trei ori vicecampioană națională (Steaua a luat tot aurul cu Dragomir Iordache printre protagoniști), la 40 focuri genunchi, 40 focuri picioare și 3×40 focuri, în componența Adi Ioviță, Vlad Rotariu și Mihai Axinte, pentru ca Axinte să cucerească și două medalii de bronz la individual – picioare și 3×40.

„În concursul feminin, Justina Dumbravă a avut o evoluție bună pentru cele două luni de când trage și glonț, ea îmbunătățindu-și consistent recordurile personale. Apreciez că am avut un an bun, cu rezultate de valoare, însă și mai mult am câștigat investind în juniorii care ne vor reprezenta pe viitor”, a menționat Mihai Axinte.

Poate îți plac mașinile: HYUNDAI AR PUTEA AMÂNA LANSAREA MODELULUI IONIQ 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *