Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a confirmat că instituţia pe care o conduce se străduieşte să găsească forma legală de asociere cu CS Politehnica Iaşi pentru a susţine echipa masculină de handbal ce activează în Liga Naţională * jucătorii au intrat însă în a cincea lună pentru care nu sunt plătiţi!

 

Neplătiţi de patru luni pentru că Primăria Iaşi n-a mai alimentat contul Fundaţiei Sportului Ieşean, handbaliştii de la Politehnica Iaşi, pregătiţi de antrenorul Florin Spiridon şi supervizaţi de directorul tehnic Cornel Bădulescu, s-au reunit de la începutul săptămânii şi efectuează câte două antrenamente pe zi, dimineaţa pe pista Stadionului „Emil Alexandrescu” şi după-amiaza în Sala LPS, deoarece la Polivalentă se montează parchet peste taraflexul deja existent. Handbaliştii lui Spiridon şi Bădulescu au început la finalul anului trecut să joace din ce în ce mai bine, iar în prima etapă a returului Ligii Naţionale au obţinut prima lor victorie stagională, câştigând în faţa celor de la Minaur Baia Mare, o formaţie mult mai bine cotată, ce venise la Iaşi după ce o învinsese pe campioana en-titre, Dinamo.

Din păcate, Capotă n-a mai rezistat tensiunii provocate de restanţele salariale şi s-a transferat la CSM Făgăraş. Sâncelean anunţase că nu se prezintă la reunire, dar s-a răzgândit, în timp ce Vancea a rezistat ofertelor primite, cea mai insistentă grupare fiind HC Vaslui, cu care Politehnica se va confrunta acasă, pe 1 februarie, în primul meci oficial al anului. Aşadar, Spiridon a avut paisprezece handbalişti la reunire, lipsind portarul A. Spiridon, aflat în recuperare după intervenţia chirurgicală suferită, iar Săulescu fiind învoit până astăzi. A fost rechemat la echipă veteranul Dimofte, cel care după plecarea lui Capotă poate da o mână de ajutor mai ales pe faza defensivă. Dar iată handbaliştii care s-au prezentat la reunire: Pleşca, Sandu – portari, Bulov, Sâncelean, Vancea, Ciobanu, C. Bursuc, Carali, Chiş, Dimofte, Chirilă, R. Bursuc, Niţu şi Budui – jucători de câmp.

Salvarea vine de la Consiliul Judeţean Iaşi!

Handbaliştii sunt nemulţumiţi, dar sunt motivaţi de speranţa că echipa va fi preluată de Consiliul Judeţean Iaşi, aşa cum se tot vorbeşte de câteva săptămâni, instituţia condusă de Maricel Popa fiind acum un veritabil colac de salvare al acestei formaţii care ar fi fost în cu totul altă postură în clasament dacă proiectul i-ar fi fost respectat, nu să primească o finanţare inferioară în primul eşalon faţă de cea alocată în divizia secundă! „Consiliul Judeţean a vrut încă de acum un an să preia formaţia masculină de handbal Politehnica Iaşi, dar abia în noiembrie 2017 a apărut cadrul legal ca şi Consiliile Judeţene să poată susţine sportul. Ne străduim acum să găsim forma legală prin care să ne putem asocia cu CS Politehnica Iaşi. Cred că într-o lună, cel mult două, colaborarea va fi pe deplin funcţională”, a declarat Popa, care a avansat şi intenţiile pe care le are Consiliul Judeţean Iaşi cu echipa de handbal: „Aşa cum am demonstrat şi cu Alin Moldoveanu, pe care l-am dus până la cucerirea titlului olimpic la puşcă, aşa vreau să demonstrăm şi cu echipa de handbal că o preluăm într-un moment foarte dificil şi o vom duce până în cupele europene. Iaşul merită o echipă de handbal care să-l reprezinte la cel mai înalt nivel. Nu luăm echipa pentru un an, ci pe termen lung, în care să putem construi temeinic”, a menţionat Maricel Popa, dar n-a încheiat fără să spună că „dacă am fi avut teren, Iaşul avea acum Sala Polivalentă, însă n-am găsit înţelegere să ni se ofere terenul necesar”, dar şi că „am ambiţia să duc doi sportivi ieşeni la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020 (n.r. – sportivi legitimaţi la CS Omega Tehnoton Iaşi).

Transferuri blocate!

Echipa de handbal va alterna săptămâna viitoare prezenţa la stadion cu lucrul în sala de forţă, însă după-amiaza va fi consacrată antrenamentelor specifice şi tot săptămâna viitoare ar putea avea loc primul meci de verificare, cu Ştiinţa Bacău sau CSU Suceava. „Trebuie neapărat să începem anul cu o victorie, deoarece cu HC Vaslui ne vom întâlni şi în partea a doua a campionatului, în play-out, unde se va pleca la drum cu rezultatele înregistrate în sezonul regulat în compania celorlalte cinci echipe care vor încheia returul pe locurile 9-14. Cu Minaur Baia Mare ne-am împărţit victoriile, iar cu HC Vaslui, CSU Suceava şi CSM Focşani vom juca acasă, deci avem posibilitatea să echilibrăm şi cu ele balanţa pentru a porni cu o zestre consistentă de puncte în tentativa de a ne menţine în prima divizie. Vom juca în ultima etapă a turului în deplasare cu CSM Făgăraş, unde vom merge să ne revanşăm pentru egalul înregistrat acasă. Avem potenţial pentru a rezista în elita handbalului românesc, vrem să răsplătim pe teren eforturile pe care le face Consiliul Judeţean Iaşi pentru a ne salva, dar multe vor depinde de ce vom face până pe 31 ianuarie, când se încheie perioada de transferări. Sper ca fostul nostru jucător, Capotă, să-şi retragă memoriul depus la Federaţia Română de Handbal, pentru că în caz contrar suntem blocaţi să efectuăm transferuri până când îi vom achita toate datoriile”, a declarat Florin Spiridon. Dragoş GAŞPAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *