Rar au fost atât de populate tribunele Bazei Sportive Ciric la primele meciuri ale unei zile precum marți, zi pentru care au fost programate treisprezece partide din turul I la simplu din cadrul ediției inaugurale „BCR Iași Open”, turneu cu statut WTA125 (premii de 115.000 de dolari).

Prezența ieșencei Andreea Prisăcariu (22 de ani, 334 WTA) pe tabloul principal, grație wild-card-ului acordat de organizatori, a atras ca un magnet, și probabil n-au mai fost vreodată atât de mulți spectatori la un meci care a început la ora 11:00. Andreea însă a părut copleșită de emoții în primul set al disputei cu rusoaica Anastasia Zakharova (20 de ani, 163 WTA). Nu și-a găsit deloc ritmul, era în urma jocului, pe când adversara sa a profitat la maximum de loviturile moi ale ieșencei și a punctat fără să facă prea mult efort.

După 0-6 în primul set, Andreea a echilibrat disputa, dar tot părea prea nemulțumită că nu le poate oferi mai mult susținătorilor săi din tribune. A fost însă mult mai prezentă în joc, a alergat pentru fiecare minge, a reușit și câteva lovituri de efect, dar n-a reușit s-o deranjeze pe rusoaică acolo unde întâmpina probleme, pe dreapta cu diagonale mai scurte și mai joase, zonă din care de regulă Zakharova trimitea în fileu! Excelând cu reverul în cross și bazându-se pe primul serviciu, rusoaica și-a impus și în actul secund punctul de vedere, profitând la maximum de serviciile cam moi lansate de Andreea.

6-0, 6-3 și calificare în turul al II-lea, acolo unde însă se va confrunta cu învingătoarea dintre Ana Bogdan și Oana Simion (wild-card), ultimul meci din turul inaugural la simplu, ce va fi programat miercuri și va fi probabil atracția zilei, Ana venind la Iași după finala de la Varșovia, de la un WTA250, de pe locul 75 mondial, fiind sigura jucătoare din prima sută mondială în clasamentul la zi prezentă la turneul ieșean!

Tribună plină la jocul Mihaelei Buzărnescu!

Tot de la ora 11:00, dar pe terenul 5, a jucat Briana Szabo (16 ani, 771 WTA), jucătoare cu o frumoasă ascensiune în acest an, dar misiunea sa era extrem de dificilă în compania experimentatei Reka Jani (31 de ani, 135 WTA), din Ungaria, care s-a impus cu 6-1, 6-2.

Meciurile s-au încheiat cam în același timp, iar pe Terenul 1 a intrat Kristina Mladenovic (29 de ani, 112 WTA), din Franța, cu croata Tena Lukas (27 de ani, 204 WTA). Mladenovic n-a prea arătat că a fost cu ani în urmă pe locul 10 în ierarhia mondială, nefiind dispusă să alerge în primul set după mingile care nu-i prea veneau la mână. A echilibrat disputa în actul secund, pe care și l-a adjudecat la tie-break, și a avut câștig de cauză în setul decisiv într-un meci câștigat cu 2-6, 7-6 (5), 6-3. 

Jocul Kristinei a cam mutat spectatorii pe Terenul 5, acolo unde tribuna s-a umplut pentru Mihaela Buzărnescu (34 de ani, 133 WTA) în meciul cu Cristina Dinu (29 de ani, 313 WTA), venită din calificări. Mihaela, probabil jucătoarea cu cele mai curate lovituri din turneu, a dictat ostilitățile în primul set, al doilea act a fost ceva mai echilibrat, dar la 5-3 a suferit o entorsă la glezna stângă care a împiedicat-o să continue disputa și a abandonat după ce câștigase primul set cu 6-1! În 2018, Mihaela suferea o entorsă la glezna dreaptă într-o perioadă excelentă pentru cariera sa, când era locul 20 mondial și părea în stare să urce și mai mult!

Ziua de marți continuă la Baza Sportivă Ciric cu alte partide atractive. Pe Terenul 1 vor intra Irina Bara (27 de ani, 124 WTA) și, nu mai devreme de ora 17:30, Viktorija Golubic (29 de ani, 102 WTA), din Elveția, iar pe Terenul 5 va evolua Andreea Prisăcariu la dublu.

Citiți și: Premieră la Iași: lansarea Noului Range Rover Sport, simbolul luxului sportiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *