Matei Onofrei a revenit în forță pe teren după o perioadă în care s-a confruntat cu probleme de ordin medical și a jucat ambele finale ale turneului „Prebet Tennis Cup”, desfășurat săptămâna aceasta la Bistrița, turneu din circuitul ITF Juniors.

Desemnat favorit nr. 2 la simplu, Matei (16 ani) a trecut în primul tur de Gabriel Ghețu cu 6-3, 6-2, iar în turul secund a dispus de Carol Pieter Wessel cu 6-2, 6-1. În sferturi, Matei a fost la fel de concis și în compania sârbului Romeo Hadzimehmedovic (favorit nr. 5), pe care l-a expediat cu 6-2, 6-2. Onofrei și-a continuat seria victoriilor în două seturi și în semifinale, dispunând de polonezul Bruno Kokot cu 6-3, 6-3.

În finală, Matei s-a confruntat cu Radu Țurcanu, cel care în sferturi îl elimina în trei seturi pe favoritul nr. 1, Călin Știrbu. Onofrei a avut nevoie tot de două seturi pentru a încheia conturile. După un convingător 6-1, actul secund a fost mult mai echilibrat și s-a decis în tie-break-ul închis de Matei la 4.

Matei Onofrei a făcut pereche la dublu cu Călin Știrbu, fiind desemnați favoriți nr. 1, iar în primele două tururi au câștigat câte un set la zero, în al doilea meci din cuplul învins făcând parte și Țurcanu. Onofrei și Știrbu s-au calificat fără joc în finală, favoriții nr. 3 alegând să nu se prezinte la meci, iar în ultimul act au dispus cu 7-6 (6), 6-4 de favoriții nr. 2, Dominic Ducariu (Germania)/Oskar Grzegorzewski (Polonia).

„Înaintea turneului de la Bistrița, un J4, am jucat la un J3 în Portugalia, unde am pierdut în sferturi, apoi la un J4 în Muntenegru, unde am pierdut tot în sferturi, cu un dublu 4-6 la cel ce avea să câștige concursul, dar am cucerit trofeul la dublu. Mă simt din ce în ce mai bine pe teren, mi-am recăpătat echilibrul. Ar fi trebuit să merg la două turnee J3 în Kazahstan, dar aș fi ajuns foarte târziu, ar fi fost foarte obositor. S-au adunat multe meciuri în ultimele săptămâni, așa că am decis să revin pentru două săptămâni la antrenamente la Academia din Franța unde mă pregătesc din toamna anului trecut (n.r. – French Touch Academy, în sudul Franței, la Cap D’Agde)”, ne-a declarat Matei Onofrei, el plecând în Franța de la Coreco Iași, unde era pregătit de antrenoarea Carmen Țibuleac.

Citiți și: Fabulosul bolid creat de un tânăr ieșean de 20 de ani a „aterizat” și la Monaco! Deus Vayanne a fost prezentat de însuși Prințul Albert de Monaco!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *