Ieșeanca Ilinca Amariei, pregătită de antrenorul Adrian Marcu, a revenit săptămâna trecută în concursuri după ce și-a tras sufletul în urma câștigării celor două trofee W15 la Heraklion. A fost o nouă săptămână plină de succes și cam în aceiași termeni putem vorbi și despre Cezar Crețu, pregătit de antrenorul Victor Hănescu, el jucând la un M25 în Croația după succesul repurtat pe 2 aprilie la un M15 în Antalya.

Ilinca Amariei (20 de ani, 569 WTA) a ales Antalya pentru a reveni în circuit după câteva zile de pauză, iar în primele două tururi la simplu, unde a fost favorită nr. 8, și-a expediat repede adversarele pentru a juca în sferturi cu favorita nr. 1, suedeza Jacqueline Cabaj Awad (27 de ani, 489 WTA). Primul set a fost decis la tie-break, Ilinca având câștig de cauză la 2, pentru ca pe al doilea să și-l adjudece cu 6-3.

Același scor l-a înregistrat și în semifinala cu favorita nr. 4, Daria Lodikova (26 de ani, 494 WTA), pentru ca în finală să dispună cu un convingător 6-4, 6-2 de Valeriia Olianovskaia (22 de ani, 771 WTA).

Ilinca Amariei a ajuns la al treilea succes în ultimele trei turnee jucate, având 15 partide câștigate la rând! Menționăm că în Antalya a jucat și la dublu, unde a ajuns până în semifinale.

Grație ultimului rezultat, Ilinca va ocupa lunea viitoare un loc în jurul bornei 530 WTA, iar săptămâna aceasta a rămas în Antalya, unde este favorită nr. 3 la simplu și va juca în primul tur cu o junioară ajunsă cu wild-card pe tabloul principal. Dublu va juca tot alături de Linda Sevcikova (Republica Cehă).

Ieșeanul Cezar Crețu (21 de ani, 466 ATP) a plecat cu trofeul din Antalya direct la un M25 la Dubrovnik, unde era favorit nr. 3. Trei victorii în câte două seturi, ultimele două cu câte un tie-break fericit, iar în semifinale s-a confruntat cu croatul Duje Ajdukovic (22 de ani, cel care acum un an era 230 ATP), în fața căruia pierdea în primul tur pe tabloul principal la „Concord Iași Open” 2021, turneu cu statut ATP Challenger 100 ce ne propune în iulie a IV-a ediție.

Cei doi se mai întâlniseră și în decembrie 2021, în Antalya, fiind nevoie de trei seturi, toate încheiate 6-4, pentru victoria croatului. Săptămâna trecută au fost doar două seturi, dar tot 6-4 și tot în favoarea lui Ajdukovic! 

„O altă săptămână pozitivă aici, în Croația, unde după câteva meciuri bune m-am oprit în semifinale. Am dat ce am avut mai bun în ziua meciului cu Ajdukovic și asta este ceea ce contează, însă cu siguranță am câteva lucruri de învățat din această întâlnire”, ne-a declarat Cezar Crețu.

Ieșeanul se va clasa lunea viitoare în jurul locului 430 ATP și nu va juca la acest început de săptămână, dar duminică se va prezenta în calificări la Oeiras (Portugalia), un ATP Challenger 125 a cărui ediție din 2021 a fost câștigată de Carlos Alcaraz.

Cezar are câteva zile de pauză competițională, dar a revenit în concursuri ieșeanca Andreea Prisăcariu (23 de ani, 411 WTA), în calificări la un W25 la Santa Margherita, iar marți va avea meciul decisiv pentru accederea pe tabloul principal, acolo unde la dublu este favorită nr. 3 alături de Maria Bondarenko.

Citiți și: Triplă victorie pentru Hyundai Ioniq 6: „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” și „World Car Design of the Year”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *