Săptămâna trecută a fost a treia consecutivă în care un tenisman ieșean a cucerit un trofeu la simplu! Precedentele două săptămâni au fost dominate de Ilinca Amariei, care a câștigat două turnee ITF de câte 15.000 de dolari, ambele la Heraklion, pentru ca apoi să iasă la rampă Cezar Crețu (21 de ani), pregătit de antrenorul Victor Hănescu.

Cezar Crețu a fost desemnat favorit nr. 2 la turneul ITF de 15.000 de dolari din Antalya și a trecut de primele două tururi în câte două seturi. În sferturi a avut nevoie de set decisiv, însă în semifinale s-a impus cu un dublu 6-4 în compania favoritului nr. 6, germanul Peter Heller (30 de ani).

Finala a jucat-o cu favoritul nr. 1, Dragoș Mădăraș (25 de ani, 300 ATP), care reprezintă Suedia. Cezar se mai întâlnise de două ori cu el și de fiecare dată l-a învins, iar în fiecare dispută a avut nevoie de set decisiv. Prima dată a fost acum un an și jumătate în semifinale la un M15, tot în Antalya, când Cezar s-a impus cu 3-6, 7-6 (2), 6-4, iar acum un an, în primul tur la un ATP Challenger 80, la Zadar (Croația), ieșeanul câștiga cu 6-2, 4-6, 7-6 (6).

În fiecare dintre cele două dispute, unul dintre seturi a fost tranșat la tie-break, ambele cu Cezar câștigător. Duminică, Cezar a început cu un 6-2 finala din Antalya, Mădăraș a replicat cu un 6-1. Iar a fost nevoie de tie-break în setul decisiv pentru aflarea câștigătorului, Crețu câștigându-l la 5 și cucerind al doilea său trofeu la simplu, după cel de la Craiova, de anul trecut.

„Sunt bucuros că am reușit să mențin un nivel bun toată săptămâna. Este un rezultat care confirmă munca bună pe care am depus-o în ultimul timp împreună cu echipa Academiei Victor Hănescu”, ne-a declarat Cezar Crețu.

Ieșeanul ocupă locul 466 în clasamentul ATP, dar lunea viitoare va înregistra un salt cu câteva zeci de locuri grație succesului din Antalya, iar săptămâna aceasta joacă un M25 la Dubrovnik (Croația), în primul tur la simplu urmând să se confrunte cu germanul Maik Steiner (28 de ani, 918 ATP).

Ieșencele Andreea Prisăcariu (23 de ani, a urcat pe 411 WTA după semifinala spaniolă de la Palmanova, un W25) și Ilinca Amariei (20 de ani, a urcat pe 566 WTA, cea mai bună clasare din carieră, după succesele W15 de la Heraklion) n-au jucat săptămâna trecută. Andreea nu va juca nici săptămâna aceasta, în timp ce Ilinca a fost desemnată favorită nr. 8 la un W15 în Antalya și se va confrunta în primul tur la simplu cu o jucătoare din calificări, iar la dublu alături de Linda Sevcikova (Republica Cehă) sunt principalele favorite.

Citiți și: Noul Renault Espace: spirit revoluționar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *