Săptămâna trecută a fost pentru ieșeanca Andreea Prisăcariu probabil cea mai bună a anului, la concurență cu cea din ianuarie în care a cucerit un trofeu la dublu, în Tunisia (turneu ITF de 40.000 de dolari, pe hard). Acum însă vorbim de un parcurs foarte bun la simplu, cu o suită de șase victorii consecutive.

Andreea (23 de ani, 443 WTA) s-a prezentat în calificările turneului ITF de la Palmanova (Spania), dotat cu premii de 25.000 de dolari, unde în fiecare din cele trei meciuri câștigate a fost nevoită să joace un tenis de calitate. Încurajată de aceste victorii, Andreea a trecut lejer de primul tur pe tabloul principal și a avut nevoie de set decisiv pentru a ajunge în sferturi, unde în fiecare meci era câte o româncă, dar numai ea venită din calificări.

Meciul cu Ekaterina Gorgodze (31 de ani, 250 WTA, din Georgia) a început cu un 0-6, dar ieșeanca a pus lucrurile la punct și cu 6-4, 6-2 s-a calificat în semifinale, acolo unde doar Jaqueline Cristian a mai ajuns, Alexandra Ignatik și Miriam Bulgaru fiind eliminate. Semifinala sută la sută românească a fost adjudecată în două seturi de Jaqueline, care a și câștigat trofeul pus în joc.

Grație acestui rezultat, Andreea Prisăcariu se apropie de revenirea în primele 400 de jucătoare ale lumii.

Ieșeanca Ilinca Amariei (20 de ani, 639 WTA în ultima ierarhie oficială) a mers până la capăt în turneul ITF de 15.000 de dolari de la Heraklion, cucerind al doilea trofeu la simplu în săptămâni consecutive! Dacă primul succes a readus-o în primele 600 de jucătoare ale lumii, cel de la sfârșitul săptămânii trecute o vor situa lunea viitoare în zona locului 565 în ierarhia WTA!

Ilinca, favorită nr. 4, a avut nevoie de seturi decisive pentru a ajunge în sferturi, n-a mai cedat set în următoarele două jocuri, iar finala a încheiat-o cu un 6-2 în setul decisiv cu o nemțoaică de 27 de ani care în sferturi o elimina pe favorita nr. 1!

Citiți și: 100.000 de Dacia Jogger produse la Mioveni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *