Trupa lui Leo Grozavu va susține vineri, de la ora 18:00, primul său joc pe teren propriu din play-off-ul Ligii 2. Se va confrunta cu Gloria Buzău în contul etapei a II-a, între cele două formații existând o diferență de unsprezece puncte. CSM Politehnica Iași împarte cu 43 de puncte primul loc cu liderul CSA Steaua București, în timp ce Gloria este pe locul 5, la egalitate de puncte, 32, cu ocupantele locurilor 4 (Dinamo) și 6 (Unirea Dej). A șasea grupare din play-off, Oțelul Galați, ocupă poziția a treia, cu 36 de puncte.

Gloria Buzău este formația care începe play-off-ul cu două deplasări consecutive, runda trecută remizând, 1-1, pe terenul celor de la Dinamo. Și CSM Politehnica a început bătăliile decisive pentru promovare tot în deplasare, impunându-se cu 2-1 la Galați, meci pe care însă antrenorul Dorinel Munteanu a ținut să-l prelungească inutil cu câteva declarații nepermise la adresa Iașului nici măcar decanului de selecții la echipa națională a României, unui fost jucător cu o carieră prodigioasă și a unui antrenor care cu câțiva ani în urmă devenea campion cu Oțelul, nou-promovată ajunsă acum tot sub comanda sa pe un loc promovabil direct în Superligă!

Antrenorul Leo Grozavu a ținut să comenteze „ieșirea în decor a fostului și actualului” său coleg la conferința de presă organizată joi în Copou pentru confruntarea cu Gloria Buzău.

„După meciul cu Oțelul am avut o intervenție de bun simț, în care am apreciat munca lui Dorinel Munteanu. Am strâns mâinile jucătorilor gălățeni, le-am spus să continue, pentru că nu s-a decis nimic după acel meci. M-am trezit însă catalogat drept nesimțit de fostul și actualul meu coleg. A făcut referire și la arbitraj, dar există înregistrări în care pot fi văzute greșelile de arbitraj”, a precizat Leo Grozavu, dar trebuie spus că gruparea din Copou a redactat o scrisoare deschisă ca replică la declarațiile lui Munteanu, scrisoare în care însă se simțea izul pregnant al actualei politici de Bahlui în detrimentul eleganței Iașului academic.

Grozavu anticipează o partidă dificilă vineri cu Gloria Buzău, lăudând echipa pregătită de antrenorul Adrian Mihalcea, și nu trebuie uitat faptul că ea a lăsat o bună impresie în sezonul regular, atunci când, pe 10 septembrie, în etapa a VI-a, a cedat în Copou, cu 0-1, în urma autogolului lui Trebotic (minutul 56), unul din puținii jucători care au rezistat la Gloria, alături de portarul Stoian, stoperul Wiktorski, închizătorul Gaitan, fost jucător al Iașului, sau atacantul Boiciuc, cel care debuta acum câțiva ani pentru CSM Politehnica Iași în Liga I.

„Întâlnim o echipă care în ultima perioadă și-a găsit cadența, o echipă omogenă, matură, robustă, care practică un joc de calitate. Va fi o dispută încrâncenată, dar, cum am spus și înaintea jocului cu Oțelul, de fiecare dată sper ca formația câștigătoare să fie decisă de evoluția jucătorilor pe teren, fără să apară greșeli de arbitraj”.

Antrenorul de la CSM Politehnica Iași știe că un eventual succes va netezi și mai mult marșul formației sale spre primul eșalon.

„Sper să fim cât mai repede promovați matematic, dar nici atunci nu vom avea liniște. Orice pas greșit poate relansa lupta”, a precizat Leo Grozavu.

Antrenorul a fost însoțit la conferința de presă de Gabriel Vașvari, cel care n-a făcut parte din lot la meciul cu Oțelul și care la precedentul joc cu Gloria Buzău părăsea accidentat terenul în minutul 34.

„Gloria vine la Iași să-și joace una din ultimele șanse la promovarea directă. Noi am pregătit bine jocul, ne dorim să câștigăm, deoarece cu încă trei puncte în cont nu prea ne vom mai gândi că echipa buzoiană ne-ar mai putea prinde din urmă”.

Citiți și: Noul Renault Espace: spirit revoluționar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *