Trupa lui Leo Grozavu și-a făcut mult mai bine temele pentru disputa de sâmbătă, din deplasare, cu FC Voluntari, din contul etapei a X-a a Superligii. Caietul controlat la începutul săptămânii în Copou, la egalul, 1-1, cu FC Botoșani, conținea câteva erori, dar le-a corectat în doar câteva zile cu suficient simț de răspundere cât să primească o notă echivalentă cu o victorie și trei puncte importante în clasament.

Față de jocul sărăcăcios cu FC Botoșani, Grozavu a menținut portarul și fundașii, precum și mijlocașii, dar numai lui Roman i-a păstrat poziția de inter dreapta, în timp ce Bordeianu și Marchioni au făcut schimb de locuri, argentinianul fiind inter stânga. În atac, în schimb, doar Gheorghiță a rămas titular, dar pe stânga, iar în dreapta sa au jucat Harrison și Luis Phelipe.

FC Voluntari a avut suspendați stoperii titulari Armaș și Matricardi, iar pe portarul Vâlceanu, care cam gafase în ultimele meciuri, l-a înlocuit cu Fernandez, neobișnuit cu postura de titular. Formația gazdă a încercat să țină cât mai departe jocul de stoperii săi de avarie, dar Poli Iași știa că trebuia să insiste pe centru. Mai mult, știa că trebuie să insiste cu încredere, nu temătoare ca în disputa cu FC Botoșani, iar Grozavu a dat un plus de viteză acțiunilor de atac trimițându-i pe extreme pe Luis Phelipe și Gheorghiță. Harrison a fost mai mobil decât Vojtus, a intrat în combinații, iar când soluțiile păreau pe sfârșite apărea mai mereu Roman în ajutor, iar Marchioni a fost și el prezent atunci când era mai mare nevoie.

Cam așa a fost clădit primul gol, în minutul 23. Poli a avut inițiativa, iar Bordeianu a centrat de pe dreapta. Stoperul Paz a respins cu o „lumânare” în lateral, Rață a respins cu capul, dar până la Roman, acesta a combinat scurt cu Luis Phelipe, brazilianul l-a angajat pe Harrison, care, cu spatele la poartă, i-a retrimis decarului ieșean, el a prelungit spre stânga, iar Marchioni și-a potrivit balonul și de la 19 metri a șutat plasat, pe jos, fără speranțe pentru Fernandez. 

În cei cinci-șase oameni s-au derulat mai toate acțiunile de atac. Fundașii laterali Martac și Ispas au fost mai discreți, dar ei au primit sarcini preponderent defensive pentru a putea bloca centrările spre masivul Nemec sau raidurile descurcărețului D. Florea. Euforia de după deschiderea scorului a fost repede taxată, după doar trei minute: Boboc a centrat de pe dreapta, din aproprierea liniei de fund, iar Nemec a „înțepat” din careul mic balonul de lângă stoperul Fl. Ilie.

Încrederea afișată de jucători înainte de efectuarea deplasării a fost foarte vizibilă la 1-1. Ei au continuat să domine disputa, au continuat să caute golul chiar cu riscul unor spații lăsate neacoperite în apărare. VAR-ul le-a fost favorabil la anularea golului lui D. Florea, iar la cabine a intrat în avantaj echipa mai bună în acea repriză. Luis Phelipe a plecat hotărât pe contraatac, i-a pasat perfect lui Harrison, care n-a găsit culoar de șut, în apropiere erau deja Roman și Marchioni, dar atacantul a preferat să prelungească în lateral spre Gheorghiță, care de la 8 metri a marcat cu un șut precis, în diagonală.

Grozavu l-a trimis pe teren imediat după pauză pe Ciobanu, ca și cu FC Botoșani, dar de data aceasta în locul lui Martac (cartonaș galben în minutul 37), așa că fundaș dreapta a trecut „închizătorul” Bordeianu. Marchioni a jucat în fața fundașilor, iar Ciobanu a fost inter stânga și rămânea de văzut ce se va întâmpla cu Roman, foarte activ în prima repriză, dar prea discret în actul secund cu FC Botoșani.

Nemec a mai înscris o dată, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, iar după o oră de joc la Poli Iași au intrat Jatoba, în locul lui Roman, și Buș, în locul lui Harrison. Imediat după aceste schimbări, căpitanul Samayoa a avut o degajare nereușită, cum nu mai văzusem la el în ultimele două partide, dar mai ales o intrare neglijentă în propriul careu la Dumiter, soldată cu penalty! Nemec a trimis în bară, iar norocul era evident de partea Iașului.

Pentru ultimul sfert de oră, Grozavu a schimbat extremele, care au avut o contribuție importantă. Gheorghiță marcase și cu FC Botoșani, iar locul său a fost luat de R. Ion, în timp ce Luis Phelipe și-a mai recăpătat din zâmbet, deși a fost cel mai faultat om de pe teren, pe dreapta fiind trimis Dumitru. Poli Iași a reușit să ruleze într-un ritm care să-i permită să țină pericolul cât mai departe de poarta apărată de Lung jr. și să obțină o victorie meritată care să-i aducă un plus de liniște după al treilea meci la rând fără înfrângere. Am spus meritată pentru că a lăsat senzația că ar mai fi putut marca dacă ar fi fost din nou egalată!

Sursa foto: GSP.

Citiți și: Totul despre NOUL Peugeot E-3008: 700 kilometri autonomie și încărcare în 30 de minute! (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *