Trupa lui Leo Grozavu n-a mai pierdut și luni în fața propriilor spectatori, dar nici n-a câștigat în fața ultimei clasate, formație care și după etapa a IX-a a rămas fără victorie în acest sezon! Poli Iași a reușit să egaleze până ca adversara s-o mai surprindă o dată, dar n-a etalat veleități de primă ligă în compania vecinei și prietenei FC Botoșani. A fost un meci modest, atât de lipsit de sare și piper încât dacă ar fi fost nevoie de „Filmul meciului” din cronicile de altădată, actualul „Live Text”, probabil aș fi fost nevoit să consemnez și aruncările de la margine…

Tânărul portar Ailenei a fost scos din prima echipă a Iașului deși n-a greșit chiar așa grav încât să fie lăsat pe bancă, însă nici Lung jr. probabil n-a acceptat să vină la Iași pentru a fi rezervă. Brazilienii Jatoba și Luis Phelipe au fost lăsați pe banca de rezerve, deși în fața unei formații modeste precum FC Botoșani, care n-ar fi rezistat supusă unei presiuni constante, poate că al doilea jucător menționat și-ar fi putut găsi loc printre titulari. Calculele lui Grozavu au fost însă un pic diferite, dar echipa a rulat în gol. A avut cumva inițiativa, dar cel mai percutant om al său a fost mijlocașul Bordeianu, cel care s-a remarcat și prin  două intervenții salutare pe faza defensivă când FC Botoșani a realizat că putea fi mult mai curajoasă.

Grozavu a renunțat pe la jumătatea primei reprize să mai joace în sistemul „4-3-3” și a trecut la acel „4-2-3-1” care i-a adus runda trecută victoria la Cluj-Napoca, în compania Universității. N-am sesizat efecte deosebite, dar, pe faza defensivă, stoperul advers Șeroni a reluat cu capul în minutul 33 de lângă fundașul central Fl. Ilie, însă poziția incomodă nu i-a permis să și plaseze balonul, iar Lung jr. a reținut.

Băieții responsabili în apărare cu fazele fixe n-au sesizat însă pericolul. Atacantul Harrison abia fusese trimis la pauză pe teren în locul lui Vojtus, prilej cu care Ciobanu i-a luat locul lui Bordeianu, unul din cei mai activi fotbaliști de la Poli, dar la cornerul din minutul 48 nu marca pe nimeni! Nici despre Fl. Ilie nu s-ar putea spune că și-a făcut treaba din moment ce i-a permis aceluiași Șeroni să reia spre poartă, cu piciorul!, iar de data aceasta Lung jr. n-a mai fost la fel de inspirat.

Abia după ce s-a văzut condus, Grozavu l-a trimis pe teren pe Luis Phelipe, în locul lui R. Ion, care și el fusese printre cei mai activi de pe teren. Apariția lui Ciobanu l-a cam pus în umbră pe Roman, dar talentatul decar s-a remarcat de două ori în aceeași fază. A executat un corner de pe dreapta, dar reluarea cu capul a lui Fl. Ilie a fost respinsă de portarul Ducan, mingea a revenit la Roman, care i-a așezat-o pe cap și celuilalt stoper, Samayoa, care a reluat însă puțin pe lângă poartă!

Contrele botoșănene au fost tăioase, însă doza lor de naivitate le-a împiedicat să modifice tabela, iar Poli Iași a avut meritul că a egalat la timp! Ciobanu a aruncat o minge pe stânga peste apărarea adversă imediat ce pe teren apăruse și R. Benzar, fundașul dreapta Friday a gafat nepermis, fundașul stânga Ispas a preluat mingea și a centrat precis în fața porții, de unde Gheorghiță, complet liber, a reluat lejer în plasă.

„Vecinele” păreau deja mulțumite de rezultat, doar centrarea lui Florescu spre poartă, din minutul 83, când apărarea ieșeană era iar depășită, a mai creat ceva emoții, dar Lung jr. a respins în corner la capătul unui meci anost, cu multe erori, în care saltul calitativ privind exprimarea trupei din Copou încă se lasă așteptat.

Poli Iași n-a mai pierdut în Copou, dar nici nu și-a mulțumit spectatorii, iar declarațiile optimiste și statisticile favorabile nu-i vor readuce prea curând în tribunele bătrânei arene ce pare și mai gârbovită fără galeria care a purtat-o sezonul trecut spre Superligă!

Sursa foto: FC Botoșani.

Citiți și: Totul despre NOUL Peugeot E-3008: 700 kilometri autonomie și încărcare în 30 de minute! (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *