Trupa lui Leo Grozavu a mai dres luni busuiocul după rușinea trăită joi, la Zalău, când pierdea cu 0-3 în compania formației locale, SCM, din Liga 3, în play-off-ul Cupei României. Poli Iași a câștigat cu 2-0 (0-0) meciul din deplasare cu Universitatea Cluj-Napoca, din etapa a VIII-a a Superligii, meci început duminică și întrerupt după 53 de minute.

Grozavu a surprins cumva duminică pentru că a început jocul fără un atacant central de meserie și l-a trimis pe tehnicul, dar încă superficialul mijlocaș R. Ion în coasta apărării adverse cu rutinații stoperi Miron și Mitrea în centru. R. Ion a beneficiat încă din minutul 2 de pasa lui Marchioni, l-a evitat elegant pe Mitrea, dar, ajuns la 18 metri, poziție centrală, a alunecat chiar în momentul șutului, iar continuarea a semănat cu o pasă la portar.

Poli Iași a lăsat însă treptat inițiativa în grija Universității, jocul său fiind destul de confuz. S-a limitat să se apere cu simț de răspundere, în timp ce traseele geometriei lui Grozavu pe faza de atac păreau a fi stabilite cu mâna liberă, fără vreun banal echer la dispoziție. Dezordinea din ofensivă nu s-a manifestat și în apărare, iar meciul a curs molcom, fără vreo scânteie, de parcă nimeni nu și-ar fi propus mai mult de un punct.

Partida a fost amânată duminică, la a doua întrerupere, la începutul celui de-al 54-lea minut, din cauza ploii torențiale ce s-a abătut asupra arenei clujene, și a fost reluată luni, de la ora 13:00. A fost cumva ca o cursă atletică de 800 de metri, întreruptă chiar la începutul celui de-al doilea tur de pistă, când strategia de continuare nu prea mai semăna cu cea când se alerga cap-coadă!

Poli a început însă în atac, ca și duminică, iar în minutul 55, pe când brazilianul Luis Phelipe se retrăgea din ofsaid în pași de samba, Miron și-a găsit parcă să le ofere un moment de virtuozitate spectatorilor ce au revenit în arenă și în prima zi de lucru a săptămânii. A încercat să prindă mingea între ceafă și trapez, cam ca la circ dacă tot veni vorba de trapez, însă a rezultat o gafă de care a profitat Roman, iar de la 12 metri, ușor lateral stânga, rafinatul mijlocaș a finalizat, plasat, cu stângul, la colțul lung, fără speranțe pentru portarul Gorcea.

Formația ieșeană a făcut pasul înapoi, iar în minutul 70 Grozavu i-a scos de pe teren pe Luis Phelipe și Gheorghiță și i-a trimis pe Vașvari, respectiv Dumitru. A trecut la un 4-2-3-1 mult mai apropiat de posibilitățile actuale ale lotului, cu Vașvari mijlocaș central lângă Marchioni, cu Dumitru în atac și Jatoba, Roman și R. Ion în spatele său. Apărarea, bine condusă de Samayoa, a respins destul de lejer mingile aruncate spre atacantul D. Popa. De fapt, tot jocul Universității s-a bazat pe vreo eventuală sclipire individuală, dar n-a fost deloc cazul.

Meciul își consuma ultimele momente la fel de molcom ca și duminică înainte de pauză, dar de data aceasta spre un 1-0 pentru Poli Iași, când Marchioni i-a pasat în stânga lui Roman, iar decarul ieșean a ajuns nestingherit din banda stângă în aceeași poziție ca la primul gol! De data aceasta a avut timp să-și așeze mingea pe dreptul pentru a ținti tot colțul lung și mai greu i-a fost să trimită mingea printre picioarele lui Miron, dar după ce balonul a trecut de stoperul curios unde va îmbrăca paltonul era clar că nu va putea rata o nouă întâlnire cu plasa!

Trei puncte foarte importante cucerite de Poli Iași și venite la timp după usturătorul eșec de la Zalău pentru a mai risipi din norii negri ce deja dădeau târcoale Copoului. Urmează aproape două săptămâni de pauză competițională, iar în etapa a IX-a va primi vizita celor de la FC Botoșani, în disputa ultimelor două clasate.

Sursa foto: Pro Sport.

Citiți și: Totul despre Noul Renault Scenic, noul vârf de lance al modelelor electrice! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *