Trupa lui Leo Grozavu s-a pregătit joi dimineață pe terenul principal din Copou și a părăsit Iașul pentru disputa de sâmbătă (ora 14:30), cu FC Voluntari, din etapa a X-a a Superligii. Deși schimbă stadionul, pentru Poli Iași ar putea urma o dispută foarte asemănătoare cu cea de luni, când a remizat acasă, 1-1, cu codașa FC Botoșani, la capătul unui meci de la care Grozavu a declarat în conferința de presă de joi că „sută la sută” aștepta cu totul altceva. Și nu doar el…

Dacă Poli Iași ocupă locul 14, cu 7 puncte (un meci mai puțin disputat, cel de acasă cu Sepsi), FC Voluntari a adunat zece puncte în cele nouă partide disputate și se clasează a zecea în ierarhia ce cuprinde șaisprezece grupări. Formația ilfoveană se va prezenta la joc fără stoperii titulari, Armaș și Matricardi, amândoi fiind eliminați runda precedentă, când FC Voluntari a pierdut, cu 1-3 (după ce a deschis scorul), în deplasare, cu FC Hermannstadt. Nici portarul Vâlceanu nu trece printr-o perioadă prea fastă, așa că ar putea fi speculate slăbiciunile ce par a se putea strecura în defensiva gazdă.

Cam la fel însă s-a prezentat și FC Botoșani luni, dar, din păcate, nu toți jucătorii trimiși de Grozavu pe teren au simțit teama din tabăra adversă, echipă venită la Iași să se apere cât mai temeinic. De la jumătatea primei reprize și-a dat seama de crisparea din jocul ieșean și a început să pună probleme, a început să-și arate colții, destul de proeminenți, dar neascuțiți. Mai mult, a deschis scorul imediat după pauză, a avut câteva oportunități de a majora diferența, dar Poli a reușit să egaleze până ca adversara să modifice tot ea tabela. N-am asistat la un iureș ieșean în căutarea victoriei, echipa părând mulțumită că acea egalare a venit la timp. Ba chiar poate i-a fost frică să se descopere prea mult în apărare ca să nu fie surprinsă și să piardă meciul, cum chiar era să se și petreacă. Ar fi fost al treilea joc pierdut din cele trei apariții în Copou, pe când egalul a dus-o la al doilea meci la rând fără înfrângere.

Leo Grozavu a vorbit la conferința de presă de lipsă de încredere, Mihai Bordeianu a recunoscut că echipa a fost temătoare. Jucătorii au înțeles probabil că atitudinea lor nu le putea aduce decât cu mult noroc victoria luni și par fi părăsit hotărâți Iașul să scoată maximum din meciul cu FC Voluntari.

Am câștigat acel meci din deplasare cu Universitatea Cluj (n.r. – 2-0, în runda a VIII-a), dar a venit pauza și n-am mai putut reveni în acea stare de război…”, a declarat Leo Grozavu, care nu i-a inclus în lot pe Jankov – Vașvari, Ștefanovici, Itu, Belu, Fărcaș și Hrib și având așadar ca jucători Under 21 doar pe Gheorghiță și Dumitru.

Altă declarație a lui Grozavu care a atras atenția: „Va fi un campionat foarte dificil, dar dacă îl vom trece cu bine va urma cu totul și cu totul altceva!”.

Nu era însă momentul de a detalia, dar nici de a specula…

Citiți și: Volkswagen a lansat a treia generație Tiguan!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *