Campionatul Ligii 2 se reia pentru trupa lui Claudiu Niculescu sâmbătă, în Copou, când de la ora 11:00 se va confrunta cu nou-promovata Minaur Baia Mare în contul etapei a VIII-a. Ambele echipe au avut săptămâna aceasta jocuri în play-off-ul Cupei României, însă în faza grupelor a ajuns doar gruparea maramureșeană după o deplasare la Axiopolis Cernavodă, în timp ce CSM Politehnica Iași a fost eliminată în deplasarea de la CS Comunal Dumbrăvița, la penalty-uri, cu 6-7! Formația ieșeană are însă în gând un nou play-off în acest sezon, dar în campionat, pe când Minaur se va mulțumi probabil cu evitarea retrogradării, însă asta nu înseamnă că vine la Iași din postura de victimă sigură.

Niculescu nu și-a schimbat discursul, menționând la conferința de presă de vineri că se așteaptă la un meci greu, precum toate meciurile din Liga 2, care va trebui abordat cu maximă seriozitate pentru a fi cucerite toate cele trei puncte. A avut cuvinte de laudă în privința echipei adverse și a precizat că nu-l va putea folosi pe Vașvari, el fiind singurul jucător indisponibil din lot.

A venit vorba de eșecul din Cupa României, iar Niculescu a început o suită de explicații în care a amestecat și un meci amical, ba cu FC Botoșani, ba cu o echipă din Liga a III-a și chiar a IV-a, dar chiar n-am înțeles dacă acel amical a mai avut sau nu loc! L-am auzit spunând că amicalul l-a încurcat să fie prezent la meciul de la Dumbrăvița și a ținut să precizeze că în nici într-un caz n-a desconsiderat competiția pe care a câștigat-o atât ca jucător, dar și ca antrenor!

Antrenorul de la CSM Politehnica Iași a dezvăluit că a lucrat mai mult ca de obicei la faza ofensivă, însă a oferit o explicație ce nu prea stă în picioare referitor la faptul că echipa sa n-a înscris deloc în prima repriză în cele șapte etape în care a adunat 14 puncte.

„N-am marcat pentru că am ratat. Este o coincidență supărătoare!”, a declarat Niculescu, deși nu-mi amintesc prea multe ocazii pe care echipa sa să și le fi creat până la pauze, însă abordarea precaută, ca să nu spun temătoare, a fost cea care a caracterizat prestațiile formației.

Tudor Telcean, ultimul jucător transferat la CSM Politehnica Iași, și-a însoțit antrenorul la conferința de presă. Niculescu a dezvăluit că l-a vrut încă din vară și că într-un mediu adecvat are un potențial considerabil de a progresa. Telcean a evoluat 120 de minute la Dumbrăvița, pe un teren greu, dar a spus că i-ar fi greu să joace acum 90 de minute în campionat.

„Este o perioadă de refacere foarte scurtă. Va fi un meci foarte greu cu Minaur, dar trebuie să ne menținem statutul, să jucăm bine și să aducem încă trei puncte în clasament. Am venit la Iași pentru că aici este o echipă foarte serioasă, cu un obiectiv clar și îmi doresc ca anul viitor să joc cu Iașul în prima ligă, sunt șanse foarte mari să promovăm”, a declarat stoperul Tudor Telcean, care poate juca și închizător, el probând ambele posturi la Dumbrăvița.

La conferința de presă a asistat și Paul Tănase, un suporter al cărui caz a fost prezentat de gruparea ieșeană acum câteva zile. El se confruntă cu o problemă gravă de sănătate, iar toate detaliile se află pe site-ul oficial al CSM Politehnica Iași. Tricoul purtat sezonul trecut de căpitanul Florin Plămadă, cu autografele jucătorilor din lot, va fi scos până mâine seară la licitație, iar în tribune vor fi sâmbătă la meci trei urne pentru donații.

„Îi dorim lui Paul putere să treacă peste această încercare cu bine. Astea sunt adevăratele meciuri”, a menționat Niculescu, în timp ce Paul Tănase a ținut să mulțumească jucătorilor, staff-ului și conducerii clubului pentru tot suportul oferit.

Citiți și: Ce nu prea se spune despre mașinile autonome! Vor fi practic „imposibile” fără o „atingere” umană utilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *