Cu puține zeci de minute înaintea conferinței de presă de vineri, din Copou, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a hotărât să amâne meciul dintre Poli Iași și Sepsi Sf. Gheorghe, programat duminică, de la ora 13:00, în contul etapei a VII-a a Superligii, asta după ce la începutul săptămânii, când Sepsi solicitase amânarea disputei, iar Poli Iași fusese de acord, decisese ca partida să se desfășoare conform programării inițiale! Vineri însă s-a sucit și a amânat partida, fără să mai consulte și clubul ieșean, stârnind indignarea antrenorului Leo Grozavu!

Liga Profesionistă de Fotbal și-a motivat decizia bazându-se pe articolul 12 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), privind „Reprogramarea unui joc oficial”, stabilind ca meciul să se desfășoare pe 19 octombrie. Sepsi reprezintă România în play-off-ul Conference League, dar meciul celeilalte reprezentante, Farul Constanța, cu Universitatea Craiova, se va desfășura conform programării inițiale, duminică, de la ora 21:30!

Precizăm ce susține articolul 12 din ROAF la punctul 1 și cităm exact cum a fost redactat: „Forurile organizatoare, prin Departamentul Competiții, au dreptul de a schimba, în (cazuri excepționale), stadionul, ziua, ora de începere sau localitatea de disputare a jocului”.

Ce ar putea considera LPF „excepțional”? 1. Sepsi reprezintă România și are un program extrem de încărcat. 2. Prognoza meteo indică peste 40 grade Celsius la nivelul terenului la ora disputei. 3. Sepsi a găsit cazare la Roman, la Iași fiind în plină desfășurare Campionatul Mondial de Esports.  

„În România continuă bătaia de joc. N-aș vrea să intru în polemică. Avem oameni foarte competenți în conducerea clubului, respectăm pe toată lumea. Ne-am exprimat la începutul săptămânii un punct de vedere în privința amânării meciului, dar probabil oamenii de la București erau la somn la acea oră! Între timp s-au trezit și au hotărât în ultima clipă să amâne meciul! Ei nu se gândesc la jucători, la oamenii care fac efectiv parte din fenomen, suntem bătaia de joc a tuturor. Asta e concluzia mea și nu aș vrea să mai comentez”, a declarat Leo Grozavu la începutul dialogului din conferința de presă, dar a fost doar încălzirea.

Antrenorul de la Poli Iași a explicat cum a decurs săptămâna știut fiind faptul că LPF decisese ca partida să nu fie amânată și să se desfășoare duminică, de la ora 13:00!

„Ne-am pregătit toată săptămâna pe caniculă pentru a ne acomoda cât mai bine cu condițiile meteo prognozate la ora meciului. Avem jucători cu un deficit de pregătire fizică și altfel am fi lucrat cu ei dacă am fi știut că meciul va fi amânat… Dar nu interesează pe nimeni lucrurile astea. Este inadmisibil ce se întâmplă. Noi ce să facem? Să acceptăm oricând vrea Liga? Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem în continuare de acord cu amânarea meciului. A fost amânată doar partida noastră, că doar noi suntem proștii de la Iași!”.

Grozavu a precizat că înainte de decizia LPF, gruparea ieșeană și-a exprimat poziția oficială, cum că nu mai este de acord cu amânarea disputei. A fost însă informat că acel comunicat nu fusese expediat… „Deja înseamnă că e o problemă și a noastră”. Și nu singura, din păcate…

Reprezentantul vestiarului la conferința de presă a fost fundașul stânga Rareș Ispas, transferat de la Sepsi, el debutând etapa trecută, la acel 1-2, din deplasare, cu FCSB.

„Nu ne așteptam ca meciul să fie amânat, ne-am pregătit foarte bine. M-am adaptat bine la Iași, este un grup frumos la Poli, iar pe Mister îl știu de când antrena la Sepsi. Nu am fost mulțumit că am debutat cu o înfrângere, dar a fost doar primul meu meci…”, a declarat Ispas.

CSM Poli Iași va juca joi, de la ora 17:30, în deplasare, cu SCM Zalău, în play-off-ului Cupei României, iar duminică, de la ora 13:30, va evolua în etapa a VIII-a a Superligii, tot în deplasare, cu Universitatea Cluj. Probabil Grozavu va pleca de miercuri cu tot lotul pe care-l are la dispoziție.

Din lot nu mai fac parte Hlistei (contract reziliat), Mogoș și Istrătie, ei fiind împrumutați la CSM Alexandria (unde a ajuns și portarul Brînză), respectiv la Progresul Spartac.

Reacția oficială din partea lui Cornel Șfaițer!

Comunicatul de care vorbea Grozavu a fost publicat la aproape patru ore din momentul în care amintea de el în conferința de presă!

„Nu se poate să fim anunțați cu mai puţin de 48 de ore înaintea meciului că acesta se amână! Și mai mult decât atât, nici nu am fost consultați în privința hotărârii pe care am primit-o chiar când echipa revenea de la antrenament! Oricum, nu am înțeles de la bun început programarea acestui joc. A fost pus la ora 13.00, în mijlocul zilei, la aproape 50 de grade la nivelul gazonului, cu mii de spectatorii cu capul în soare. Apoi, la începutul săptămânii, când Sepsi OSK a solicitat amânarea și noi am acceptat, Liga nu a fost de acord, pentru ca astăzi, după ce am pus în vânzare bilete pentru meci și echipa a parcurs ciclul săptămânal pentru partidă, cu antrenamente la ora jocului, la temperaturi imposibile, să fim anunțați că se amână. De regulamentele încălcate flagrant ce să mai spun?! Doar în cazuri excepționale se poate amâna cu 48 de ore înainte un meci! Și dacă e așa, de ce ar fi caz excepțional doar Poli – Sepsi, nu și Farul – Craiova? Să fie foarte clar! Sprijinim orice echipă din România care ne reprezintă în competițiile continentale și ne dorim să obțină rezultate bune, de aceea am și fost de acord luni cu amânarea, dar vestea primită azi ne arată o totală lipsă de respect pentru Poli Iași, club ce reprezintă o comunitate de aproape 1 milion de locuitori. Le transmit suporterilor noștri care și-au achiziționat bilet că acesta rămâne valabil pentru meciul cu Sepsi când va fi reprogramat, iar dacă unii fani vor banii înapoi, îi așteptăm la casele de bilete de la stadion sau pe platforma online pentru returnarea banilor”, semnează Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director.

Poli Iași mai informează că „persoanele care au cumparat bilet ONLINE de pe myticket.ro sau entertix.ro pentru partida dintre POLI IASI si SEPSI OSK pot cere banii inapoi trimitand un email la contact@entertix.ro cu numarul comenzii facute. Cei care au achizitionat tichet de acces la casa de bilete si doresc returnarea banilor sunt asteptati, astazi, pana la ora 20.00, sau de luni pana vineri la stadion in intervalul 16.00-20.00 cu biletul pentru meciul Poli – Sepsi”.

Sursa foto/video: Poli Iași.

Citiți și: Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași a adus în premieră în România prestigioasa competiție „Formula Student”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *