Trupa lui Leo Grozavu mai are de jucat două partide din actualul sezon al Ligii 2, ambele fiind programate săptămâna viitoare. Luni, de la ora 17:30, campioana Ligii 2, CSM Politehnica Iași, va evolua în deplasare cu Unirea Dej, ocupanta ultimei poziții a clasamentului, cu 39 de puncte, în contul penultimei runde a play-off-ului.

Antrenorul Leo Grozavu pare din ce în ce mai preocupat de sezonul viitor după ce în urma victoriei cu Oțelul Galați a promovat matematic echipa, iar după succesul concludent de miercuri (5-1 în Copou, cu CSA Steaua București) a asigurat încheierea campionatului pe locul 1. Și-a exprimat dorința de a continua la Iași, are contract până pe 30 iunie și este decis să muncească pe brânci pentru ca Iașul să reziste decent în Superligă, dar nu depinde numai de el.

„Vom avea nevoie de jucători care să ridice nivelul lotului. Eu cred că este nevoie de minimum zece jucători, pe toate posturile. Că vor fi șapte sau doisprezece vom vedea în funcție de buget. Și staff-ul echipei trebuie întărit, cu încă un antrenor secund, un analist, un nutriționist, deoarece orice mic detaliu contează. Trebuie să ne pregătim din timp, mai ales că am câștigat acest timp prin îndeplinirea timpurie a obiectivului. În cele două săptămâni de vacanță nu prea va fi timp să punem totul la punct. Eu voi rămâne câteva zile la Iași și după încheierea campionatului (n.r. – pe 21 mai, de la ora 13:00, este programat meciul cu Dinamo București, ultimul al sezonului) tocmai pentru a stabili toate detaliile”, a declarat Leo Grozavu într-o conferință de presă organizată vineri în Copou și se poate deduce că reunirea lotului a fost stabilită pentru 5 iunie.

În cele două meciuri, Grozavu se va concentra în special asupra prestațiilor unor jucători ce l-ar putea convinge să-i păstreze în lotul cu care va fi atacată Superliga.

„Voi sta pe bancă, dar nu voi fi vocal. Cele două meciuri ne vor arăta pe cine ne vom putea baza pe viitor. Nu voi fi atent la corecțiile necesare jocului, ci la jucători”.

Pentru meciul cu Unirea Dej nu se va putea baza pe Vașvari, Telcean, ei având de câteva săptămâni probleme de ordin medical, Mogoș s-a accidentat miercuri la jocul cu CSA Steaua și a devenit indisponibil, iar Plămadă – la antrenamentul de vineri. Mai sunt însă și alți patru jucători care nu vor fi văzuți nici la meciul cu Dinamo.

„După un an solicitant, Harrison, Roman, Marchioni și Katanec m-au rugat să-i las mai repede în vacanță. Marchioni și Katanec oricum n-ar fi putut juca tot din cauza problemelor medicale. Ne-am îndeplinit deja obiectivul și ne interesează mai mult probleme noastre, nu ale altora. După meciul cu Unirea vom vedea dacă mai merită și alți jucători să intre în vacanță, depinde de rezultatul disputei”, a menționat Leo Grozavu. Despre Harrison se știa deja că și-a prelungit înțelegerea cu CSM Politehnica Iași, dar și ceilalți trei fotbaliști intrați deja în vacanță vor face parte din lotul pentru Superligă în care îl vom regăsi și pe Itu.

Antrenorul de la CSM Politehnica Iași se așteaptă la un meci dificil la Dej, mai ales că Unirea a egalat-o la puncte pe Gloria Buzău chiar miercuri, prin victoria cu 1-0 în meciul direct, și speră să încheie campionatul pe locul 5, ultimul care duce la baraj.

„Unirea are un obiectiv de realizat, a obținut miercuri prima sa victorie în play-off, nu va fi deloc ușor, mai ales că nu vom evolua chiar pe cel mai bun gazon. Vrem însă să câștigăm meciul pentru a ne păstra invincibilitatea”, a mai spus Leo Grozavu, echipa sa ajungând la șaisprezece meciuri consecutive fără înfrângere.

Citiți și: Hyundai i20 facelift

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *